Kad večito raskidate zbog sitnica

Ima onih koji kao da nisu u stanju da ostanu u vezi – i to redovno zbog sitnica. Tamo gde voljenoj osobi ne nalaze manu, veza ne funkcioniše i ne održi se, a tamo gde veza funkcioniše voljenoj osobi će naći neku manu, sasvim sitnu, koja će ih toliko nervirati da će zbog toga raskinuti.
Kakva vrsta sitnica? Bilo kakva – nešto zaista sitno, što bi se prilično lako moglo promeniti. Boja kose voljene osobe ili dužina kose. To što ima dugačke nokte. Način na koji se voljena osoba oblači (a ne odbija da obuče nešto drugo ako je za to zamolite). Ima, doduše, i onih osoba kojima ne nađete manu, ali vam veza s njima jednostavno ne ide i dođe do raskida. Da ne bude zabune: ovde ne pričamo o tinejdžerima, već o odraslim osobama, koje nekada imaju i preko 30 godina i i same smatraju da bi trebalo već jednom da imaju dužu vezu, pa i da se skrase s nekim.
O čemu se ovde radi? Najčešće, o strahu od vezivanja, pa će se ili naći bilo kakav izgovor da do vezivanja ne dođe, ili će se želeti osoba s kojom jednostavno ne ide. Ako imate ovakav problem, može da bude teško rešiti ga, ali nije i nemoguće.
Za rešenje je potrebno da ste svesni samog problema, da ne prebacujete krivicu na svaku osobu s kojom izlazite. Potrebno je i da želite da se rešite te navike da svakom nalazite manu i da zatim postanete opsednuti tom sitnicom u toj meri da prestanete da primećujete (iako ste na nekom nivou i dalje toga svesni) da je ta osoba divna prema vama. A onda? Onda postoji jedan psihološki trik. Trik je da svaki put kada razmišljate o toj sitnoj mani date sve od sebe da sami sebi skrenete misli. Nije od velike pomoći reći sebi: „Ma prestani više da razmišljaš o tome!“, ali jeste od pomoći da razmišljate o nečemu drugom – bilo čemu drugom. Može da bude povezano s nekom vrlinom voljene osobe, ali ne mora, ne mora čak ni da ima veze s voljenom osobom – možete, recimo, da razmišljate o novom mobilnom ili novim cipelama koje želite da kupite, ili o tome da je ono štene koje prolaznik vodi baš slatko.
Ovakvo skretanje misli nije lako i potrajaće dok sebe istrenirate u tome, ali nije lako ni da svaki put iskopate neku iritantnu sitnicu i da zatim razmišljate o tome, tome, i samo o tome. Ako ste uspeli jedno, uspećete i drugo – ukoliko to zaista želite. Srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

problemraskidIsitniceveze
Komentari (0)
Dodaj komentar