Da se ne lažemo: evo kakvu perspektivu ima ljubavnica

Kada se za ženu spomene da je ljubavnica oženjenog čoveka (ili, ružnije rečeno, švalerka), o njoj se obično misli sve najgore: rasturačica brakova, zavodnica poštenog čoveka, koja hoće da ga odvoji od njegove zakonite supruge i dece. Njegova supruga se za svoj dom i decu i porodicu bori, a ljubavnica samo hoće da uživa.

Tačno je da ima žena koje razmišljaju u stilu „to što je on oženjen je njegov problem, on vara svoju ženu, ja ne varam nikog“, i dopada im se da otimaju tuđe muškarce i da se s njima zabavljaju, ali ovde ne govorimo o takvima, već o onima koje su se iskreno zaljubile u čoveka koji već ima ženu, neretko i decu.

Kakav je njihov život?

Za razliku od „onih razmaženih, koje bi samo da uživaju“, one koje su iskreno zaljubljene ne bi imale ništa protiv da se brinu o svom muškarcu – da mu kuvaju, peglaju, peru mu odeću, imaju decu s njim. Samo su prekasno ušle u njihov život. One od samog starta veze pate, jer znaju da je ono što čine nečasno i da nema nikakvu perspektivu. Možda on čak i obećava da će se razvesti, ali nije zaista verovatno da će to i učiniti (a, na nekom nivou, ljubavnica to i odobrava – to što će on ipak ostati uz svoju suprugu i decu).

Ljubavnica ne može da bude nervozna, neraspoložena, da je „boli glava“. Zapravo, može, ali će onda biti ostavljena. On će s njom uvek biti sveže istuširan, namirisan, vodiće je na lepa mesta, ali i ona mora da bude raspoložena i nasmejana. On će vikende i praznike redovno provoditi sa svojom porodicom. Ona je osuđena na otkazivanja sastanaka u poslednjem trenutku, svaki put kad njemu nešto iskrsne (dete treba odvesti lekaru, supruga je uplatila put za dvoje…).

On ima decu. Ona ih najčešće nema; eventualno bude omiljena tetka. Oni koji znaju da je ona s oženjenim gledaju je kao na bruku i sramotu, ili sa sažaljenjem. Kada, nakon dužeg vremena, razmišlja o svom i njegovom životu, ona shvata da se njegov život, uz njegovu porodicu, sve vreme razvijao, dok je njen stagnirao – i da su godine prošle. Ukoliko njegova supruga sazna za tu vezu i postavi ultimatum „ona ili ja“, vrlo je verovatno da je ljubavnica ta koja će izgubiti.

Na kraju, ako je iskreno volela, ljubavnica možda i ne žali. Ipak, ostaje sama, dok će uz njega ostati supruga i deca da mu pomognu u starosti.

Perspektiva ljubavnice je zaista prilično mračna i deprimirajuća – a opet se svaka nada da će, baš u njenom slučaju, stvari ispasti drugačije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubavnica
Komentari (10)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Niko ne spominje muža, njegovu patnju, nakon što shvati u šta se umešao. Rastrzan, svakodnevno se preispituje, trudi se da balansira, prima kritike sa obe strane, da daje malo odnosno manje, počinje da troši više novca, primećuje se konfuzija u kojoj se nalazi. Osećaj kajanja, da vara nekog sa kim je gotovo čitavog života i osećaj da ovo novo koje je u njemu probudilo neka nova osećanja, možda nije iskreno i da nema perspektivu nikakvu. Oseća se kao najgore biće na planeti, a samo je želio svima da ugodi, nije znao kako da izađe na kraj sa udvaranjem lepe žene koja mu se svidela. Nije mogao da odbaci nešto što mu je u početku mnogo lepo izgledalo, pogotovo kad je upućeno od osobe sa kojom ga još nešto veže, okolnosti, kolege, zajednički prijatelji, pa oseća ogromnu odgovornost da ne izigra to biće koje je ušlo u njegov život, ni sam ne zna kako, kao i da se ne odvoji od svojih najmilijih. I dok tako brine o svima, zapostavlja sebe skroz, a neretko i svoje najmlađe ukućane, pod ogromnom količinom stresa je, i posle nekoliko meseci, čova ako ne pobegne iz toga, puca. Ovde ne govorim o sebičnim i manipulativnim tipovima koji ne haju za druge i koji ne mogu da imaju osećaj kajanja, niti se preispituju. Zaobiđi ljubavnicu, ako ti je život mio. Ako imaš loš brak razvedi se na lep način, pa traži novu devojku! A ako voliš svoju ženu i ponekad pomisliš da ti zbog dece ne posvećuje dovoljno pažnje, znaj da je to pogrešan osećaj, i trudi se da poradiš na sebi, to je pogrešno uverenje, možda si već u nekoj depresivnoj fazi. Isto tako, ako si slobodna žana i zaljubila se u oženjenog i stabilnog muškarca, nek ti bude prijatelj, ne dozvoli ništa više, neka bude deo tvog života, moći će da te zagrli uvek, da ti udeli kompliment, i moći ćeš biti i ti deo njegovog života, a jednog dana, ko zna šta život nosi. Posle ljubavne veze, sve se gubi, i prijateljstvo i poznanstvo, a i zdravlje. Pogotovo ako se sve sazna, a ako je bilo nešto značajno, saznaće se.

  • Marfijeva drugarica

    I ja sam bila „druga zena“…,slicna prica kao Mitrova. Desio se klik, muskarcu koji nije sklon varanju i zeni koja nije sklona otimanju tudjih muzeva. Desilo se!!! Nakon par meseci intezivnog emotivnog I seksualnog vidjanja, on jednostavno nije mogao da se podeli na dva dela a u zivotu se naravno znaju prioriteti. I naravno da sam ga podrzala u odluci da sacuva porodicu na okupu. Ja sam neko vreme bila anksiozna, mozda i depresivna, mozda i dalje patim ali se to na meni vise ne primecuje u javnosti… Smejem se, zivim svoj zivot najbolje sto znam, uzivaj u svakom danu… Moral i da ostavimo po strani, sa ozenjenim mozete da ocekujete samo patnju I nerviranje….

    • Mitar

      Sjajna ste i dobra osoba. Siguran sam da ćete biti srećni u životu i da će Vas neko voleti najviše na svetu. Svako dobro Vam želim.

  • Mitar

    Imao sam prelepu ljubavnicu, osvojila me je nekako tiho, nenametljivo, sve se samo odigravalo. I žena mi je prelepa i volim je, ali ipak sam poželeo drugu. Verujte mi najmanje zbog seksa. Nakon mesec, dva, uglavnom dopisivanja, shvatio sam da svima pravim pakao od života, da se menjam, da ne prepoznajem sebe i odlučio sam pošto poto, da prekinem kontakt sa ljubavnicom. U tom trenutku nisam mislio samo na sebe, nisam mislio samo na moju porodicu, mislio sam i na nju. Nisam želeo da je jednog dana krivim za bilo šta, iako bih znao da ona nije kriva za to, jer svi smo slobodni u svojim odlukama. Najgore je od svega što je jako teško naći reči koje neće boleti u tom trenutku, i što te posle to jako boli, svaka pogrešna reč koju si joj uputio. Ali kao što za susrete nikada ne tražimo krivca, ne treba ni za rastanke tražiti krivca. Nekako sam sve pregurao, jako sam se loše osećao par meseci, mislio sam ponekad da želim i da umrem. Da sam jadnik i licemer, zbog svega što se desilo. Zaista želim joj od srca svu sreću i nadam se da će u životu postići sve ono što želi i da me ne na kraju krajeva ne prezire. Srećan sam što sam sačuvao brak, srećan sam što nisam unesrećio ženu i svoju decu. A tužan sam zbog nje, ali opet srećan jer je slobodna, nisam je vezao za sebe godinama i uzeo joj godine života, jer činilo mi se da je baš zaljubljena u mene. I još hoću da kažem, nikada to više sebi ne bih dozvolio. Ok ako ti jedna od dve žene sa kojima si ne znači ništa, pa ajde može se, ali ako ti obe znače i ako im želiš dobro, to je kucanje na vrata pakla.

  • Nina

    Evo ja sam jedna od onih retkih zena , gde je svalerka uspela , zahvaljujuci deteta da * otme * muza. Posle teskih trenutka, pazila baku koja je bila na samrti, i izgubljenog deteta u 10 nedelji. on je resio da se zaljubio i napusti me , da bi sa tom drugom zenom, koja je bila uvek nametna resio da dobije dete…… Ali ko gradi srecu na tudjuj nesreci nece dobro proci 🙁

    • Anonimni

      Želim Vam sreću, i nekog predivnog čoveka koji će Vas činiti voljenom i značajnom, svakog dana.

  • Louis Krstic

    Osoba kao jedinka ne odgovara samo za svoju stranu, „ja sam slobodan/slobodna a druga strana neka brine o sebi.“ Jednako snosimo odgovornost za svoju kao i za onu drugu stranu, jer naša nepromišljkenost naneće patnju i bol i trećoj osobi a možda i celoj porodici. Naša odgovornost je prema svim primarnim i sekundarnim kao i ostalim lančanim posledicama odnosno patnjama koje mogu naneti onima koji su u vezi sa odabranom ljubavnicom. Ne zaboravimo da čovek nije golo fizičko biće već da je on, pšre svega, duhovno biće koje je jedino i odgovorno ovde. Zato patnja i bol koje nanesemo drugima sigurno će pokucati na našim vratima da iskusimo plodove našeg užitka. Vremenska distanca ne postoji pa bio to naredni ili neki deseti život iza ovog. Zato uživajte u onome trenutnom i u onome što će doći. Ono potonje će biti prava cena. Zaljubljenost ne opravdava pa se zato zaljubljenost i ne zove ljubav…

  • Nataša Gajić

    Teško da to dvoje, ili više varijacija može baš tako striktno da se razvrsta na one koje imaju djecu sa čovjekom i brak na papiru, pa su zato one prave žene, i one koje sve to i još mnogo više od toga nemaju, ljubavnice. A ko koga tu voli i ima stalno u mislima i u životu, da ne kažem na tapetu, svakodnevno i bez zazora od sebe, nje i drugih, po nekom nepisanom pravilu, pravu i pravdi, opet da ne kažem božjoj, zvučaće pretenciozno. Baš kao i forma braka. Proklamovana da se tako zovem – ja. Baš kao i ti…on…o sebi i pri sebi, makar i nezvanično po proceduri, neko nekoga tu ostavlja da čami u mraku i sam, a samo što nije izašao na svjetlo dana, da ne kažem svjetla pozornice se ne računaju ili su samo dostupna scena za psihološku dramu u sjenci, koja treba nešto da rješi ili ništa ne rješava. Pa, dragi moji, riješite se već jednom i za svagda.

  • Sonja Popović

    Biti ljubavnica je lični izbor. Biraš da budes druga, ili jednostavno nađeš drugog. Ako se zaljubiš u oženjenog, kasno ste se sreli, bolje biti i sam nego večno čekati da se nešto promeni… Ništa se neće desiti, ostaju uglavnom sa ženom…

    • duka

      Zena se voli zaljubiti u zuzetog. Nikad ona ne bi usla u vezu s njim da nije zauzet i nema djecu. To je neki bag kod zena… Jednostavno im se svidja kad je neko zauzet ima djecu… Naravno nisu toga one svjesne. Samo kazem, da nije ozenjen, ne bi htjele nista… I zato odgivornost za patnju koju imaju s ozenjenim covjekom pada njima na ledja… a oni ce za svoj dio odgovarati. Ja nikad ne bi ozenio zenu koja se je** sa ozenjenim redovno… i kao na kraju podrzala ga da sacuva brak.Takve zene su odron… Tako da nek ti je bog na pomoci….