Naučno dokazano: Zbog ovih muških osobina žene ‘gube razum’

Muškarci se često pitaju šta tačno žene privlači i kakav je njima ‘savršen’ muškarac. Istraživanja su pokazala da odgovor na to pitanje i nije tako komplikovan kao što se čini na prvu. Evo kakve to tačno karakteristike žene priželjkuju od svog idealnog partnera, piše Medium.

Brižan muškarac je privlačan muškarac

I najzgodniji muškarac na svetu ženi će prestati da bude atraktivan ako je sebičan i emotivno nedostupan. Žene žele brižnog muškarca, nekoga ko će im dati čvrst zagrljaj kada su uplašene, ko će ih pitati kako im je prošao dan, koji će se ponuditi da uteši uplakano dete ili zaštititi uplašenog psića. Brižnost je osobina koja je ženama univerzalno privlačna.

Pristojan i uglađen muškarac privlači žene

Žena sama može da odmakne stolicu i sedne, otvori vrata restorana, ali pored toga, voli kada muškarac uradi to za nju. Privući će je kavaljer, a naročito na početku ljubavne veze. Žene vole pristojne muškarce, kao i muškarce koji tretiraju sve ljude jednako bez obzira na njihov status.

Dobro obučen muškarac

Trendovi u oblačenju se menjaju iz sezone u sezonu, ali muškarac u dobrom odelu nikad ne izlazi iz mode. Žene vole skladno i lepo odjevene muškarce koji vode računa o svojoj garderobi, ali i o izgledu. Ženu će privući muškarac koji je uredno podšišan i obrijan, koji nosi čiste i opeglane komade odeće, i dobro miriše.

Introspektivan muškarac

Niko nije savršen. Ipak, muškarci koji su svesni svojih nedostataka i aktivno rade da procene i poprave svoje negativne navike i karakteristike, ženama su privlačni. Žene vole promišljene muškarce koji žele postati najbolja verzija sebe.

Muškarac koji zna da sluša

Kade ženu nešto muči, želi to da podeli sa svojim partnerom. Ne želi muškarca koji će je prekinuti u pola rečenice, ponuditi savet ili smesta krenuti da rešava problem. Žene žele nekoga ko će moći mirno da ih sasluša.

Muškarac koji brine o zaštiti

O zaštiti od neželjene trudnoće i polno prenosivih bolesti trebali bi da razmišljaju i žene i muškarci. Istraživanja su pokazala da se žene osećaju zaštićenije kada su u seksualnoj vezi s muškarcem koji želi da razgovara o zaštiti i koji je, naravno, koristi.

Muškarac koji voli da deli komplimente

Samosvesnim ženama nije potreban muškarac da bi se osećale lijepo. Ali, ipak vole da čuju kompliment i mišljenje partnera, a naročito u situacijama kada na sebi nose ili imaju nešto novo, od frizure do haljine. Vole da znaju da su njihovi mali rituali za uređivanje primećeni i cenjeni. Istovremeno, ne žele da im neko lažno laska. Ne žele muškarca koji jedno govori, drugo misli, a treće radi, prenosi Večernji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

muskarciosobinevezazene
Komentari (0)
Dodaj komentar