Neprijatnost usled izostanka orgazma

Svakoj odrasloj osobi je poznato da, ukoliko se muškarac uzbudi, naročito ako se jako uzbudi, a do orgazma ne dođe, taj muškarac će osećati veliku neprijatnost, nekad i bol. Ređe se spominje da je isti slučaj i sa ženama.
Prilikom seksualnog uzbuđenja dolazi do velikog priliva krvi u intimne delove tela, bilo da se radi o penisu, bilo da se radi o vulvi i vagini, i ti intimni delovi postanu veoma osetljivi i spremni za orgazam. Ukoliko orgazam izostane, krv se neko vreme povlači, što može da bude prilično neprijatno, nekad i bolno – i to i kod muškaraca i kod žena, bez razlike.
Naravno, bez obzira na svu neprijatnost, takve stvari se dešavaju i dešavaće se, pa nije loše znati da ne ostavljaju nikakve fizičke posledice. Ma koliko osećaj neprijatnosti bio jak, ne radi se o nečemu nezdravom, niti postoje bilo kakve trajne posledice – nema povreda, oštećenja tkiva, niti bilo kakvog smanjenja funkcionalnosti.
Da ne bude zabune, govorimo o tome kad do izostanka orgazma dođe povremeno. Ni čest izostanak orgazma neće dovesti do fizičkog oštećenja, ne sam po sebi, ali može dovesti do osećanja frustriranosti – a ako ste u vezi u kojoj vam redovno izostaje orgazam, svakako da se nećete osećati dobro, prvo na emotivnom planu (nikome ne prija kad su mu potrebe konstantno nezadovoljene), a ako stanje potraje, ni psihosomatske tegobe nisu isključene.
Da rezimiramo: sam po sebi, ma koliko neprijatan bio, povremeni izostanak orgazma, bilo kod muškarca, bilo kod žene, ne predstavlja zdravstveni problem. Međutim, ako se radi o pojavi koja je u vezi redovna, mogu nastati problemi i fizičke i psihičke prirode, jer u takvoj vezi nedostaje mnogo više od, tehnički, nekoliko sekundi seksualnog vrhunca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

izostanak orgazmamuskarciproblemsekszene
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Mira U

    Imam 25 godina i nikada nisam doživela orgazam, a u vezi sam već 5 godina.

  • Cica M

    Napravite anonimnu anketu kako biste saznali koliko ima devojaka koje jako teško ili uopšte ne doživljavaju orgazme!

  • Dragan Sarić

    Mislim da svi umeju da prepoznaju kada im je loše, ali bi bilo lepo reći zbog čega se javljaju takva stanja, šta je uzrok njihovog nastanka!

  • Mladenko Kojić

    Članak je dobar, ali ne obuhvata sve aspekte ovog problema.