U trendu

Neprijatnost usled izostanka orgazma

Svakoj odrasloj osobi je poznato da, ukoliko se muškarac uzbudi, naročito ako se jako uzbudi, a do orgazma ne dođe, taj muškarac će osećati veliku neprijatnost, nekad i bol. Ređe se spominje da je isti slučaj i sa ženama.
Prilikom seksualnog uzbuđenja dolazi do velikog priliva krvi u intimne delove tela, bilo da se radi o penisu, bilo da se radi o vulvi i vagini, i ti intimni delovi postanu veoma osetljivi i spremni za orgazam. Ukoliko orgazam izostane, krv se neko vreme povlači, što može da bude prilično neprijatno, nekad i bolno – i to i kod muškaraca i kod žena, bez razlike.
Naravno, bez obzira na svu neprijatnost, takve stvari se dešavaju i dešavaće se, pa nije loše znati da ne ostavljaju nikakve fizičke posledice. Ma koliko osećaj neprijatnosti bio jak, ne radi se o nečemu nezdravom, niti postoje bilo kakve trajne posledice – nema povreda, oštećenja tkiva, niti bilo kakvog smanjenja funkcionalnosti.
Da ne bude zabune, govorimo o tome kad do izostanka orgazma dođe povremeno. Ni čest izostanak orgazma neće dovesti do fizičkog oštećenja, ne sam po sebi, ali može dovesti do osećanja frustriranosti – a ako ste u vezi u kojoj vam redovno izostaje orgazam, svakako da se nećete osećati dobro, prvo na emotivnom planu (nikome ne prija kad su mu potrebe konstantno nezadovoljene), a ako stanje potraje, ni psihosomatske tegobe nisu isključene.
Da rezimiramo: sam po sebi, ma koliko neprijatan bio, povremeni izostanak orgazma, bilo kod muškarca, bilo kod žene, ne predstavlja zdravstveni problem. Međutim, ako se radi o pojavi koja je u vezi redovna, mogu nastati problemi i fizičke i psihičke prirode, jer u takvoj vezi nedostaje mnogo više od, tehnički, nekoliko sekundi seksualnog vrhunca.

4 komentara
 1. Mira U

  Imam 25 godina i nikada nisam doživela orgazam, a u vezi sam već 5 godina.

 2. Cica M

  Napravite anonimnu anketu kako biste saznali koliko ima devojaka koje jako teško ili uopšte ne doživljavaju orgazme!

 3. Dragan Sarić

  Mislim da svi umeju da prepoznaju kada im je loše, ali bi bilo lepo reći zbog čega se javljaju takva stanja, šta je uzrok njihovog nastanka!

 4. Mladenko Kojić

  Članak je dobar, ali ne obuhvata sve aspekte ovog problema.

Napišite komentar