Nije vaš tip, pa šta?

Većina ljudi ima neki zamišljeni tip partnera ili partnerke koji smatra najprivlačnijim – neki više vole plavuše, neki crnke, neke dame vole opasne momke, neke one nežne i osećajne ili „iščašene“ umetničke tipove… Kakav god vaš tip bio, uopšte ne mora da znači da biste bili srećni u vezi s baš takvom osobom.

Zapravo, čest je slučaj da mlada osoba oseća privlačnost prema određenom tipu – i da kod tog tipa nema nikakvog uspeha, da je redovno odbacuju ili se prema njoj ponašaju kao da je osoba nižeg reda. Ili ima uspeha kod određenog tipa u smislu da uspe da uđe u vezu s takvim osobama, samo što te veze ispadnu loše, i tako svaki put. Ili ne budu loše, ali i ne potraju, i nakon nekog vremena primetite da svi vaši bivši ili bivše liče jedni na druge kao jaje jajetu i da ni sa kim niste bili srećni, u početku sve bude super, ali ubrzo vidite da to nije to, nikakve dublje emocije se tu ne razviju.

Desi se i da veza s nekim ko se uklapa u „vaš tip“ bude dobra, ali se veoma često dešava i da, razočarani jer vam veze s onima koji vas kao tip privlače ne pružaju ono što vam je potrebno, rešite da date šansu i nekome ko se u tu sliku uopšte ne uklapa – i onda u jednom trenutku shvatite da ste s tom osobom već deset godina u braku, i to veoma srećnom. Nešto je između vas dvoje „proradilo“, našli ste se bolje nego s onima za koje ste mislili da bi vam s njima bilo super, i sada ste u veoma srećnoj vezi.

Kako je do toga došlo? Mogućih razloga ima više, a najverovatnije se radi o tome da je predstava o tome šta je tip koji vam se dopada i koji vam je najprivlačniji bila površna, zasnovana na nekim suštinski nebitnim stvarima (kao što je boja kose), ili na pogrešnim idejama (recimo, da je onaj cinični, večito zlovoljni umetnik zapravo nežna i osećajna duša koja se cinizmom brani od surovosti sveta, a ispadne da se radi o običnom zlobniku), plus da ni sami niste bili svesni šta je to što vam je stvarno potrebno u dugotrajnoj vezi – neke osobe su super da se s njima kratkotrajno zabavite ili da vam budu baš zanimljivi prijatelji, ali nisu neko s kime biste želeli da podelite ostatak života.

Zaključak? Ne odbijati nekoga samo zato što „nije vaš tip“ – možda i nije vaš tip, ali bi uprkos tome, ili baš zbog toga, moglo da se radi o osobi s kojom ćete srećno provesti ostatak života.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

izbortipovivaš tipveze
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Nataša Gajić

    A koliki vam je taj „ostatak“; hoću baš da kažem da usprkos tome koliko godina imate i „niste oženjeni“, ipak, niste ni sami i ne možete da se ponašate kao da tog „papira nema mada ga nema“. Nezadovoljni ste nečim, a ne što vam „tip nije tip“.