Poklon za suprugu – buduću mamu

Ima pažljivih budućih tata koji s radošću iščekuju prvo dete i pitaju se da li bi trebalo i nekim lepim poklonom da obraduju svoju suprugu – buduću mamu. Pokloni nikad ne smetaju, i tu ne mislimo prvenstveno na materijalno, mada bi se i tu moglo naći nešto lepo.
Najveći poklon koji on njoj može da pruži u takvoj situaciji jeste da bude uz nju, da je podržava i pomaže joj. Da ne beži od obaveza oko bebe, bilo iz straha (i novopečenoj mami će to sve biti novo, nije se ni ona rodila naučena kako se treba brinuti o bebi, što znači da i tata može da nauči da pomaže oko bepčeta), bilo zato što misli da je beba ženski posao – briga o detetu je posao detetovih roditelja, a dete valjda ima i oca, ne samo majku. Ono što će njoj takođe značiti nije samo pomoć oko deteta, već i oko kućnih poslova.
On radi, a ona je ceo dan kod kuće s bebom, na porodiljskom bolovanju? To nipošto ne znači da se ona po ceo dan odmara – oko bebe uvek ima posla i trčkaranja, kućni poslovi se ni tada ne rade sami od sebe, i supruzi i novopečenoj mami će mnogo značiti, i fizički i emotivno, ukoliko joj partner pomogne i u kući. Ima onih koji bi na ovo rekli da je njihova majka sve to postizala sama, znači, može sve to žena i sama da postigne. Može, ali je tako napornije – da i ne spominjemo da onda vremenom dolazi do pitanja, ukoliko ona sve može (i sve i radi) sama, šta će joj uopšte on, osim da ima još jednu osobu za kojom će da posprema i kojoj će da kuva.
Dobro sve to, vi ste i planirali da se supruzi maksimalno nađete oko bebe, da joj maksimalno olakšate i oko deteta i oko kuće, ali postoji li i neka lepa stvarčica koju biste mogli da joj date, kao znak pažnje? Može da bude veoma lep gest ukoliko joj poklonite lep komad nakita. Uopšte ne mora da bude skup, važna je pažnja, kao i da supruzi, koja se raskrupnjala tokom trudnoće, čije je telo prošlo kroz svakakve promene i koja se, sasvim moguće, ne oseća naročito lepom, stavite do znanja da vam je i dalje izuzetno privlačna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bebamamamuškarcipodrškapoklonpomoctrudnoćažene
Komentari (0)
Dodaj komentar