Ponovo zajedno posle raskida

U ljubavi stvari često ne idu glatko. Dešavaju se raskidi i razvodi, a dešava se i da njih dvoje ponovo budu zajedno. A u međuvremenu, dok nisu zajedno? I tada se svašta može desiti, i izuzev ako je počinjeno krivično delo, ne treba osećati krivicu zbog onoga što se desilo u tom međuperiodu.

Na šta mislimo? Na primer, njih dvoje su bili zajedno neko vreme, pa su raskinuli. On je bio taj koji je prekinuo vezu, i rekao joj je da je gotovo, i da bi joj najbolje bilo da sebi pronađe nekog drugog. Ona je nakon toga imala nekoliko vezica, ništa ozbiljno (nadamo se, uz upotrebu kondoma), a onda su njih dvoje ponovo stupili u vezu. I sada nju izjeda krivica zbog toga što je nakon raskida bila i s drugim muškarcima, kao da ga je time na neki način prevarila. A nije. I ne zna da li da mu uopšte kaže za to.

Onog trenutka kad je on raskinuo s njom, ona više nije bila u vezi s njim. To što je bila s drugim muškarcima (koji takođe nisu bili u vezi) posle toga ne znači da je počinila preljubu. Nema za šta da oseća krivicu, nema razloga da se oseća kao da ga je prevarila.

Sad, jeste moguće da je ona s tim muškarcima bila zato da bi „njemu pokazala“, što je pogrešan razlog da se bude s nekim, i što nije fer prema tim muškarcima. Čak i ako je tako, ona nema razloga da oseća kao da je nekako skrivila njemu. A svakako da nije ni prva ni poslednja osoba koja je, nakon raskida, požurila da potraži utehu kod nekog drugog – i muškarci to neretko rade.

Što je bilo, bilo je (neverstva nije bilo). On ju je ostavio, ona je utehu potražila s drugima. Ljudi to rade, i to ne ostavlja nikakve tragične posledice. Treba gledati napred i graditi vezu u kojoj smo, a ne izjedati se zbog nečega što nije ni bilo ozbiljno.

Da li bi trebalo da mu kaže za to što je uradila? Nije neophodno – tada njih dvoje nisu bili zajedno, ona je pazila da ne dobije polnu bolest koju bi sad trebalo da leči, pazila je i da ne zatrudni, što znači da tu nije bilo nikakvih produženih posledica koje se i njega tiču. A ako je on pita, a ona ne želi da laže? Tada može otvoreno (bez zlobe i podbadanja!) da mu kaže istinu. Nije uradila ništa pogrešno, on ju je ostavio, ona je pokušala da pronađe sreću ili barem utehu s nekim drugim, a on svakako da nema pravo da očekuje da, nakon što je ostavi, njen život stane i ona samo tužno cvili za njim.

Naravno, nadamo se da ni do kakvih rasprava o tome neće doći, kao i da će njih dvoje uspeti da ostvare dugu vezu, punu ljubavi i sreće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

brigakrivicaljubavmuškarciobnavljanjeraskidseksvezažene
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Nataša Gajić

    Ha-ha-ha… A je l’ zato mene baš ostavljaš na rezervi kao na klupi za rezervne igrače, cijelo vrijeme, dok ti za to vrijeme švrljaš okolo bez pardona sudeći o tome kao o nečemu „poslije raskida“ mada ni do čega nije ni došlo ni do mene, moja nevidljiva loptice? Zaboravio si svoje krpice da potkrijepiš „živim dokazima“ ako već ne živom riječju. Vrijeme je za „ustanak“, dobro jutro, uzmi svoj par i… briši!