Pravi će znati šta vam je potrebno

Jedno od čestih uverenja, koje imaju čak i veoma inteligentne dame, jeste to da će muškarac koji je pravi za njih znati šta im je potrebno i to im i pružiti. A muškarci ne umeju da vam čitaju misli, i lako se može desiti da on nema pojma šta je to što vi želite.
Nije redak slučaj da je ona u društvu svojih prijateljica veoma pričljiva, njih nekoliko se dobro znaju, razgovor prirodno teče, a mogu jedna drugu da razumeju i bez mnogo reči – poznaju se već "sto godina", ne mora tu nešto mnogo da se objašnjava, a razgovor služi za još veće zbližavanje. Ta ista dama će pred svojim dragim biti nešto ćutljivija, biće joj teže da priča onako slobodno kao pred prijateljicama – i onda je povredi što joj on ne pruža ono što joj je potrebno. A on i ne zna da je njoj baš to potrebno.
Neretko se u ovakvim situacijama desi da on misli da se baš jako trudi oko nje, pruža joj sve i svašta (recimo, završava gomilu poslova oko nje kako se ona ne bi mučila s tim), a ona i dalje kao da nije zadovoljna, dok se njoj čini da joj on ne pruža dovoljno (recimo, ona bi da joj on češće govori o tome da je voli, da više razgovara s njom). Ovo je bio pojednostavljen primer, ali suština je tu: on pruža onako kako ume, ono što misli da će joj značiti, a ona zapravo želi nešto drugo. I smatra da je on ne voli ili da nije pravi muškarac za nju, jer ne ume da joj pruži ono što joj je potrebno.
Najčešće, rešenje je jednostavno, samo se nedovoljno često i upotrebi: recite mu šta je to što želite od njega, i to konkretno. Znatno je efikasnije reći: "Možeš li, molim te, da izbaciš đubre?", nego da progunđate sebi u bradu da sve morate same, ili da gutate i gutate, a onda u nekom trenutku eksplodirate.
Nekad ispadne da vas dvoje jednostavno niste jedno za drugo, da imate drugačije sklonosti, kao i drugačije viđenje veze kao takve, i osim ako se oboje prilično ne promenite (što se retko kad zaista desi), takva veza ne može opstane. Vama se čini da pružate puno, njemu se čini da pruža puno, a opet ste oboje nezadovoljni. Međutim, izuzev ako se baš drastično razlikujete po shvatanjima, trebalo bi da komunikacija i to što ćete oboje slobodno reći šta vam je potrebno dovedu do toga da oboje budete zadovoljni, i da se niko ne nervira što voljena osoba neće ili ne ume da pruži.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubavpotrebetelepatijaveza
Komentari (0)
Dodaj komentar