Recite šta vas uzbuđuje

Problem u seksualnom životu mnogih parova jeste to što partneri ne znaju šta tačno uzbuđuje voljenu osobu. I to je problem ne samo u novim vezama već i u onim koje traju decenijama, gde oboje veruju da odlično poznaju jedno drugo.

Seks je za mnoge tabu tema. A čak i ako povremeno razgovaraju o seksu, postoji strah od toga da bi neke njihove tajne želje mogle biti viđene kao perverzne.

Nije retkost da je lakše otkriti takve želje osobi koju jedva poznaju, pa i osobi s kojom varaju partnera ili partnerku, jer za tu osobu nisu emotivno vezani – ako joj se te želje ne dopadnu i odbaci ih, nije prijatno, ali ni previše emotivno bolno, dok bi im odbacivanje od strane voljene osobe mnogo teže palo.

Kad ste dugo s nekom osobom, a ona ne zna šta vas zaista uzbuđuje ni koje su vam seksualne fantazije, nije nimalo lako reći joj nešto o tome, naročito ako i inače nemate običaj da razgovarate o takvim temama. Volite tu osobu, strašno bi vas pogodilo da vas odbaci, i onda se postavi pitanje da li je mogućnost za više uživanja u seksu vredna rizika da budete odbačeni i izgubite osobu do koje vam je toliko stalo, možda i osobu od koje finansijski zavisite, i/ili oca ili majku svoje dece… Plus, ako tek posle nekoliko godina ili decenija veze kažete šta biste želeli u seksu, a voljena osoba vam to do sada nije pružala, postaje očigledno da ste sve vreme krili nešto od partnera ili partnerke, i to nešto nimalo nebitno – zamislite da vam voljena osoba, čije vam odobravanje i te kako znači, posle dve decenije saopšti da ne uživa baš mnogo tokom vođenja ljubavi s vama. To jest, ne kaže vam to tim rečima, ali to što iznese neki svoj predlog ili želju vi shvatite na taj način.

Zbog tog straha, mnogi i ne kažu da u seksu ne dobijaju ono što bi želeli, što onda vodi ili u nezadovoljstvo seksualnim životom, u razmišljanje tipa „tako to ide u braku“, i tiho trpljenje, ili u prevaru, u kojoj se od slabo poznate osobe traži ono što se nije smelo tražiti od partnera ili partnerke.

Ovaj problem nije nimalo lako rešiti, naročito ne ako već dugo živite u nezadovoljstvu. Ipak, vredi otvoriti se, vredi priznati šta je to što zaista želite (ne mora uvek rečima, možete i diskretno voditi voljenu osobu tamo gde želite), jer je to jedini način da to zaista i dobijete, a uživanje u vođenju ljubavi nije beznačajna komponenta ljubavne veze.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

otvorenostseksuzbuđenjeveza
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Milos Matić

    Ipak je čovek životinja. Ali stvarno, bez ustručavanja mogu da kažem. Tek sada kada sam potrvdio sve zbirne stavove, to vidim. Ali to ne opravdava, čovek treba da kaže šta mu smeta u vezi i u seksu. Ipak je seks pokretač svega. Više dobrog seksa, više ljubavi. I konačno da kažem jednu veliku istinu koja je osporavana SEKS=LJUBAV 70% (LJUBAVI) ostalo je medjusobna potreba, pomaganje i ostalo, 30% posto lljubavi.
    Surova istina viđena više puta u praksi, garantovano.