U trendu

Recite šta vas uzbuđuje

Problem u seksualnom životu mnogih parova jeste to što partneri ne znaju šta tačno uzbuđuje voljenu osobu. I to je problem ne samo u novim vezama već i u onim koje traju decenijama, gde oboje veruju da odlično poznaju jedno drugo.

Seks je za mnoge tabu tema. A čak i ako povremeno razgovaraju o seksu, postoji strah od toga da bi neke njihove tajne želje mogle biti viđene kao perverzne.

Nije retkost da je lakše otkriti takve želje osobi koju jedva poznaju, pa i osobi s kojom varaju partnera ili partnerku, jer za tu osobu nisu emotivno vezani – ako joj se te želje ne dopadnu i odbaci ih, nije prijatno, ali ni previše emotivno bolno, dok bi im odbacivanje od strane voljene osobe mnogo teže palo.

Kad ste dugo s nekom osobom, a ona ne zna šta vas zaista uzbuđuje ni koje su vam seksualne fantazije, nije nimalo lako reći joj nešto o tome, naročito ako i inače nemate običaj da razgovarate o takvim temama. Volite tu osobu, strašno bi vas pogodilo da vas odbaci, i onda se postavi pitanje da li je mogućnost za više uživanja u seksu vredna rizika da budete odbačeni i izgubite osobu do koje vam je toliko stalo, možda i osobu od koje finansijski zavisite, i/ili oca ili majku svoje dece… Plus, ako tek posle nekoliko godina ili decenija veze kažete šta biste želeli u seksu, a voljena osoba vam to do sada nije pružala, postaje očigledno da ste sve vreme krili nešto od partnera ili partnerke, i to nešto nimalo nebitno – zamislite da vam voljena osoba, čije vam odobravanje i te kako znači, posle dve decenije saopšti da ne uživa baš mnogo tokom vođenja ljubavi s vama. To jest, ne kaže vam to tim rečima, ali to što iznese neki svoj predlog ili želju vi shvatite na taj način.

Zbog tog straha, mnogi i ne kažu da u seksu ne dobijaju ono što bi želeli, što onda vodi ili u nezadovoljstvo seksualnim životom, u razmišljanje tipa „tako to ide u braku“, i tiho trpljenje, ili u prevaru, u kojoj se od slabo poznate osobe traži ono što se nije smelo tražiti od partnera ili partnerke.

Ovaj problem nije nimalo lako rešiti, naročito ne ako već dugo živite u nezadovoljstvu. Ipak, vredi otvoriti se, vredi priznati šta je to što zaista želite (ne mora uvek rečima, možete i diskretno voditi voljenu osobu tamo gde želite), jer je to jedini način da to zaista i dobijete, a uživanje u vođenju ljubavi nije beznačajna komponenta ljubavne veze.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.