Samo bi šonja propustio…

Muškarci i žene umeju da budu veoma ponosni i veoma osetljivi kada im neko dotakne sujetu. S druge strane, provokacije umeju da budu omiljena zabava dokonih i/ili zavidljivih. Recimo, čovek je u dužoj vezi, voli svoju partnerku, na radnom mestu gleda svoja posla i nikom ne smeta. Neka od devojaka iz kancelarije počne da upadljivo flertuje s njim. Atraktivna devojka, a uz to verovatno i nesigurna u sebe, čim joj je potrebno da na taj način privlači pažnju. Čovek se trudi da ignoriše njeno „nabacivanje“, a kolege, zabavljene situacijom, komentarišu kako bi samo šonja (smotanko, nesposobnjaković, šta god) propustio da iskoristi priliku kad ga već tako dobra riba hoće.

Ovakve situacije nisu preterano retke, naročito ne ako je onaj sa kojim devojka flertuje mlad i ne baš pun samopouzdanja – i neiskusan kad se radi o takvom podbadanju. Desi se da nasedne na provociranje, njegova partnerka sazna za njegovo neverstvo sa devojkom koja mu zapravo ništa ne znači i donedavno lepa veza bude ugrožena. Moguće je da se i raspadne, jer žene retko prihvataju izgovore tipa „ona mi ništa ne znači“ (ako mu ne znači, zašto je onda spavao s njom – da li mu osećanja njegove partnerke takođe ništa ne znače?). A kolege? Dobiju nov trač za prepričavanje, još nešto za popunjavanje inače ispraznih života.

Šta uraditi sa takvim provokacijama? Nije baš uputno napadati kolege – ipak sa njima morate da radite. Trebalo bi da bude dovoljno jednostavno reći da ste srećni u vezi i da vas ta lepuškasta koleginica ne zanima – a ako nekoga zanima, što se vas tiče, slobodan mu je put! Svaka prosečno inteligentna osoba trebalo bi da bude u stanju da shvati takvu poruku – a da li će je i prihvatiti, samo od vaše odlučnosti zavisi.

Nakon izvesnog vremena, kad shvate da im nećete „pružiti zabavu“, kolege će se verovatno okrenuti na drugu stranu i potražiti nekog „zanimljivijeg“, to jest nekog sklonijeg da naseda na detinjaste provokacije – nekog šonju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kolegakoleginicašonjauvaranje
Komentari (0)
Dodaj komentar