Samo bi šonja propustio…

Muškarci i žene umeju da budu veoma ponosni i veoma osetljivi kada im neko dotakne sujetu. S druge strane, provokacije umeju da budu omiljena zabava dokonih i/ili zavidljivih. Recimo, čovek je u dužoj vezi, voli svoju partnerku, na radnom mestu gleda svoja posla i nikom ne smeta. Neka od devojaka iz kancelarije počne da upadljivo flertuje s njim. Atraktivna devojka, a uz to verovatno i nesigurna u sebe, čim joj je potrebno da na taj način privlači pažnju. Čovek se trudi da ignoriše njeno „nabacivanje“, a kolege, zabavljene situacijom, komentarišu kako bi samo šonja (smotanko, nesposobnjaković, šta god) propustio da iskoristi priliku kad ga već tako dobra riba hoće.

Foto: StartupStockPhotos/Pixabay.com

Foto: StartupStockPhotos/Pixabay.com

Ovakve situacije nisu preterano retke, naročito ne ako je onaj sa kojim devojka flertuje mlad i ne baš pun samopouzdanja – i neiskusan kad se radi o takvom podbadanju. Desi se da nasedne na provociranje, njegova partnerka sazna za njegovo neverstvo sa devojkom koja mu zapravo ništa ne znači i donedavno lepa veza bude ugrožena. Moguće je da se i raspadne, jer žene retko prihvataju izgovore tipa „ona mi ništa ne znači“ (ako mu ne znači, zašto je onda spavao s njom – da li mu osećanja njegove partnerke takođe ništa ne znače?). A kolege? Dobiju nov trač za prepričavanje, još nešto za popunjavanje inače ispraznih života.

Šta uraditi sa takvim provokacijama? Nije baš uputno napadati kolege – ipak sa njima morate da radite. Trebalo bi da bude dovoljno jednostavno reći da ste srećni u vezi i da vas ta lepuškasta koleginica ne zanima – a ako nekoga zanima, što se vas tiče, slobodan mu je put! Svaka prosečno inteligentna osoba trebalo bi da bude u stanju da shvati takvu poruku – a da li će je i prihvatiti, samo od vaše odlučnosti zavisi.

Nakon izvesnog vremena, kad shvate da im nećete „pružiti zabavu“, kolege će se verovatno okrenuti na drugu stranu i potražiti nekog „zanimljivijeg“, to jest nekog sklonijeg da naseda na detinjaste provokacije – nekog šonju.

Ostavite komentar

Ostavite komentar