Sanjarite o razvodu (2)

Danas je mnogo onih koji sanjare o razvodu, i to čak i onda kada, u principu, nisu nezadovoljni bračnim životom kakav imaju, tu su i deca koja ih dodatno ispunjavaju, stvari nisu loše. Jednim delom, o razvodu se sanjari jer je to postala mogućnost, niste više "žigosani" ako to učinite, a normalno je da razmatrate sve mogućnosti koje imate kako biste odabrali ono što je najbolje.
Drugi deo odgovora na pitanje zašto mnogi sanjare o razvodu i onda kad ih na to nije pritisla teška muka jeste to da nas sve više uče da pred nama postoje velike mogućnosti i da možemo da biramo. I da je uvek moguće naći i nešto bolje, a mi treba da težimo najboljem, jer to zaslužujemo. I onda se, čak i u braku koji sasvim lepo funkcioniše, upitamo da li je to – to. Da li bi ipak moglo bolje? Jeste, dobro je i ovo što imamo, ali da li mi, ostajući na tome, propuštamo priliku za nešto bolje? A bolje sigurno postoji, bolje uvek postoji. I lošije, naravno, ali ima i bolje.
Šta učiniti kad počnete da sanjarite o razvodu? Kao jedno, da se ne uzrujavate, već da prihvatite da su danas takve misli nešto prilično obično, logična posledica sveta u kakvom živimo. Nisu nikakav nagoveštaj da nešto ne štima, nikakva slutnja da će se nešto užasno desiti i da bi trebalo spasti se pre toga. A onda, kad to prihvatite i malo se umirite, ne bi bilo loše zaista razmisliti o boljem. Samo što to bolje nećete tražiti s nekom imaginarnom ličnošću koju niste još ni sreli, a koja bi se, teoretski, mogla pojaviti u vašem životu; razmislite o tome kako bi život s voljenom osobom i decom, s porodicom koju sada imate, mogao da bude još lepši. Konsultujte se o tome i s voljenom osobom i s onom decom koja su dovoljno stara da razumeju tu vrstu pitanja, i zaista i učinite vaš zajednički život boljim i lepšim.
Bolje jeste uvek moguće – i to bolje nije samo negde drugde, može da bude i s onima koje već imate i već volite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

brakrazvodsanjarenjeveza
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Jovica Nešić

    Možda još treba napomenuti da se razgovoru posvete oni kod kojih je stanje relativno dobro. Kod onih gde je kriza stvarno velika, verovatno zbog nesigurnosti ne dolazi do razvoda, već suprotno, kod onih koji su uglavnom zadovoljili svoje potrebe i smatraju da mogu imati više na nekom drugom mestu. A da li je tako…