U trendu

Sanjarite o razvodu (2)

Danas je mnogo onih koji sanjare o razvodu, i to čak i onda kada, u principu, nisu nezadovoljni bračnim životom kakav imaju, tu su i deca koja ih dodatno ispunjavaju, stvari nisu loše. Jednim delom, o razvodu se sanjari jer je to postala mogućnost, niste više "žigosani" ako to učinite, a normalno je da razmatrate sve mogućnosti koje imate kako biste odabrali ono što je najbolje.
Drugi deo odgovora na pitanje zašto mnogi sanjare o razvodu i onda kad ih na to nije pritisla teška muka jeste to da nas sve više uče da pred nama postoje velike mogućnosti i da možemo da biramo. I da je uvek moguće naći i nešto bolje, a mi treba da težimo najboljem, jer to zaslužujemo. I onda se, čak i u braku koji sasvim lepo funkcioniše, upitamo da li je to – to. Da li bi ipak moglo bolje? Jeste, dobro je i ovo što imamo, ali da li mi, ostajući na tome, propuštamo priliku za nešto bolje? A bolje sigurno postoji, bolje uvek postoji. I lošije, naravno, ali ima i bolje.
Šta učiniti kad počnete da sanjarite o razvodu? Kao jedno, da se ne uzrujavate, već da prihvatite da su danas takve misli nešto prilično obično, logična posledica sveta u kakvom živimo. Nisu nikakav nagoveštaj da nešto ne štima, nikakva slutnja da će se nešto užasno desiti i da bi trebalo spasti se pre toga. A onda, kad to prihvatite i malo se umirite, ne bi bilo loše zaista razmisliti o boljem. Samo što to bolje nećete tražiti s nekom imaginarnom ličnošću koju niste još ni sreli, a koja bi se, teoretski, mogla pojaviti u vašem životu; razmislite o tome kako bi život s voljenom osobom i decom, s porodicom koju sada imate, mogao da bude još lepši. Konsultujte se o tome i s voljenom osobom i s onom decom koja su dovoljno stara da razumeju tu vrstu pitanja, i zaista i učinite vaš zajednički život boljim i lepšim.
Bolje jeste uvek moguće – i to bolje nije samo negde drugde, može da bude i s onima koje već imate i već volite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.