Signali da nije baš po vašem

Da li ste vi "glavni" u vezi, ili baš i niste? Nekada je to lako odrediti, ali nekada postoje i dileme, naročito ako krenete po sistemu "ovo i nije toliko bitno, ma, ni ovo nije bitno…". Naravno da ima stvari za koje stvarno nije bitno ko ih radi, dokle god su urađene; naravno da je sasvim u redu da tri puta zaredom idete na film koji se njemu gleda, a on vam je pomogao oko kućnih poslova i stajao u redovima kako bi platio račune, pa zato uopšte imate vremena za bioskop. Samo, nekada sebe ubeđujemo za gomilu detalja da nisu bitni pa i ne postanemo svesni da smo u vezi "druga violina", samo smo svesni toga da nam nešto tu smeta. Zato, evo nekih signala da "gazda" u vezi niste vi.
U jednom trenutku shvatate da znate sva pravila fudbala i da ste u stanju da ih objasnite i najzagriženijem fanu i da s njim uspešno raspravljate o tome da li je ono zaista bio faul. Mali problem u toj stvari je što vas fudbal nimalo ne zanima. Za muškarce: smesta prepoznajete razliku između inače identičnih majica boje kajsije i boje breskve (i tako ih i nazivate, umesto "rozikasto" ili "ide na narandžasto"), a vašim prijateljima se čini da polako postajete metroseksualac (nema ničeg lošeg u tome što je neko metroseksualac, problem je što vi to zapravo radije ne biste bili).
Vaša kolekcija CD-ova iznenada je dopunjena gomilom diskova s muzikom koju uopšte ne slušate, a ne radi se o tome da su se partner ili partnerka uselili kod vas.
Redovno izlazite u kafanu s najboljim roštiljem i najboljim pivom u gradu, a vegetarijanac ste i ne konsumirate alkohol.
Planove za vikend pravite tek u petak uveče – možda će on ili ona rešiti da se ipak vide s vama, a ne sa svojim društvom.
Ne družite se više sa starim društvom. Umesto toga, prijateljice su vam devojke njegovih prijatelja (ili su vam prijatelji momci njenih prijateljica).
Ako ste se prepoznali u nekoj od navedenih stavki, razmislite o svom položaju u vezi. Moguće je da ste ipak previše u pozadini i da suviše zanemarujete sopstvene potrebe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

vezapartneripotrebeudovoljavanje
Komentari (0)
Dodaj komentar