Šta da radite kad ON nema želju za seksom, muka živa

Da, da, znamo za priče o muškarcima koji bi uvek hteli seks, a njihove partnerke su hladne, neraspoložene, „boli ih glava“… Međutim, u stvarnom životu teško bi bilo naći osobu, bilo muškarca, bilo ženu, koja zaista baš stalno želi seks. Većini ljudi je to poznato i nemaju problem s tim.

Međutim, ima i slučajeva kada je muškarčev libido konstantno veoma nizak, a na partnerkina pitanja šta mu je odgovara kratkim „ništa“ i ne želi da razgovara o tome. Koji su uzroci koji mogu dovesti do nedostatka želje kod muškarca?

Stres je „ubica želje“ broj jedan, kako kod žena tako i kod muškaraca. Ako je muškarac pretrpan poslom i različitim obavezama, o seksu neće ni razmišljati – baš kao ni žena. U takvoj situaciji treba ili sačekati da krizni period prođe ili, ako je preveliki stres konstanta, drastično reorganizovati život, ili se navići na život bez seksa.

Umor: i opet kao i kod žena, i umor dovodi do nedostatka želje za seksom. Nivo hormona opada, pa i fizički i psihički postaje teže uzbuditi se. Pored toga, kad je iscrpljen, muškarac se može bojati da neće uspeti da zadovolji partnerku, pa i zbog toga odbijati seks. U ovakvoj situaciji partnerka može pokušati da nagovori dragog da „legne i opusti se“, a da ona bude aktivna – ili da sačeka da se on odmori.

Lekovi: postoji nemali broj lekova (i to onih koje ni u snu ne biste povezali s libidom, kao što su lek protiv čira ili za regulisanje visokog krvnog pritiska) koji mogu da smanje libido ili da dovedu do problema s erekcijom ili oboje. Ako je to uzrok problema, možete čekati kraj lečenja, ili se raspitati o alternativnoj terapiji, ili pitati lekara da vam da neki savet.

Depresija takođe može biti problem, i to i kod muškaraca i kod žena. Ona dovodi do snižavanja nivoa testosterona – a testosteron je „glavni“ za libido. Nezgodna stvar s depresijom je što i antidepresivi (dakle, lekovi koji se uzimaju da bi se ublažili simptomi depresije) smanjuju seksualnu želju. Ne valja ni ovako ni onako…

Alkohol i droge: loše, i što se opšteg zdravlja tiče, i što se seksualne želje tiče. Mada manja količina alkohola ili nekih droga može nakratko povećati želju, konstantna upotreba slabi opšte stanje organizma i dovodi do permanentnog slabljenja želje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubavseks.
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Zglobni Skoč

    Nije problem samo kod muške populacije, nego i kod ženske.Kad te muči posao i svakodnevni problemi, pa te još partnerka udavi svojim problemima, kome je do onih stvari…Ali ima za sve rešenja.Uhvatiš je pre nego što i zine sa svojim problemima, začepiš joj usta, pa je na*uziš dobro, onako, muški i bez pardona.Posle, ako joj je do priče o problemima, u pauzi između dve seanse, opet je začepiš pa nastaviš, obrneš još jedan krug.Suvišne priče samo ubijaju želju i volju za onim stvarima, a to vodi ka nekoj depresiji i obostranom nezadovoljtsvu.A sve to vodi ka mogućim svađama, a iz toga proizilazi neverstvo i mogići zločin iz strasti.Zato, treba biti dominantan i strog po tom pitanju, treba probleme saseći u korenu.Znači, i kad nisi najbolje raspoložen, a i partnerka krene da davi sa pričama i problemima, ti je dobro iz*ebi par puta, pa će biti lepo i tebi i njoj, i negativne misli nestaju kao rukom odnešene.Lepše se i spava posle toga, i za sledeći radni dan ste orniji i raspoloženiji.Nedelja veče, ne spava vam se jer vas čeka ponedeljak, nervoza i razne misli vam se motaju po mislima?Dobar seks će to rešiti.Ako ništa drugo, ako vam se već ne spava, bar da utrošite to vreme da ne propadne uzalud i da se vrtite u krevetu bez mira i sna.To je kvalitetno utrošeno vreme, a opet, proivodi i oslobađa hemiju koja će vas usrećiti i lakše uspavati.