Šta on stvarno želi u njoj?

Nije mali broj dama koje su u nekom trenutku postavile sebi pitanje iz naslova. Priličan problem s tim pitanjem je to što se dama koja ga postavi obično trudi da bude dobra i poslušna ženica, zaboravljajući na sopstvene potrebe, a to ne može da odvede u srećan brak.
Dešava se: dama godinama bude s muškarcem kojem se trudi da maksimalno udovolji, a on se loše ponaša prema njoj, vara je, ignoriše je ili je nasilan, pokazuje joj manje poštovanje nego što bi ga pokazao otiraču za cipele. Konačno, razvede se od njega; kasnije, neka njena prijateljica joj kaže da je sve pogrešno radila, evo, ona muškarce tretira kao smeće, a oni joj "jedu iz ruke" i obožavaju je. Samo, ta dama nema želju da se na takav način ponaša prema ikome, a najmanje prema voljenoj osobi; a opet, ne može da se ne upita da li je to ono što muškarci zapravo žele kako bi se lepo ponašali prema njoj, da li ona njih treba da vređa, omalovažava i ponižava.
U takvoj situaciji dobro bi bilo manje razmišljati o tome šta muškarci žele, a više o tome šta želite vi. Zaista niste dužne da budete ma čija "krpa"; dok ne nađete muškarca koji će se prema vama ponašati sa ljubavlju i poštovanjem, niste obavezne da budete s bilo kim samo da biste bile s nekim; to što odbijate da budete sa muškarcem koji vas ponižava vas ne čini defektnom.
Ono što bi svakako bilo poželjno u vezi jeste da volite osobu s kojom ste, da se prema njoj ponašate sa poštovanjem i da je podržavate kad god možete i u čemu god možete. Naravno, i ta osoba prema vama treba da se ponaša na takav način. Dok ne naiđete na partnera koji će na lepo da uzvrati lepim, uživajte u tome što ne živite sa nekim ko vas maltretira, i potrudite se da saznate šta je to što je u vezi potrebno vama, jer je lakše naći nekoga ko će vam to pružiti onda kad znate šta je potrebno da vam pruži.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

muskarcipotrebevezaželje
Komentari (0)
Dodaj komentar