Tetovaža i pirsing u njegovim i njenim očima

Imidž je zgodna stvar. Nađete neki svoj stil i tako automatski, bez ijedne izgovorene reči, šaljete svojoj okolini neku poruku o sebi. Jedini problem je što neće svi protumačiti iste znakove na isti način – recimo, neki će ultrakratku suknju smatrati obeležjem seksi devojke, a drugi obeležjem „lake“ devojke. Da li se to odnosi i na tetovaže i pirsinge? Šta će devojka koja „nabaci“ nekoliko tetovaža i pirsinga misliti o poruci koju šalje – a šta će o takvoj devojci misliti muškarci?

Devojke koje imaju tetovaže i pirsinge najčešće za sebe smatraju da izgledaju kao „opasne ribe“, kao devojke s kojima nema šale, nipošto neka krhka stvorenjca niti bebice. Veruju da deluju kao jake i samosvesne devojke. Uopšte nije retkost da je devojka s tetovažama i pirsinzima zapravo prilično krhka i ranjiva i da ovakvim načinom ukrašavanja pokušava to da prikrije. Prikrivanje krhkosti i sposobnosti za nežnost uspeva, ako ništa drugo.

Većina muškaraca od žene (barem od one s kojom bi hteli dužu vezu) želi nežnost, tako da im istetovirana devojka, a naročito devojka s pirsinzima, neće biti baš privlačna. Najčešća muška reakcija na pirsing na nekom osetljivijem mestu kod devojke je: „Joj, boli me samo da to gledam!“

U iole patrijarhalnom okruženju, muško razmišljanje (naravno, ne baš svih muškaraca) o devojci koja ima tetovaže i pirsinge ići će otprilike ovako: kad je ona pristala da sebi uradi ovakve stvari, ko zna na šta još pristaje, mora da je neka „radodajka“; ako ima pirsing na jeziku, to bi moglo da bude zanimljivo za oralni seks; s ovom dolazi u obzir seks, ali nipošto ozbiljna veza. Podrazumeva se da reakcija neće biti ovakva u nekom društvu u kome je tetovaža deo tradicije – ali mi ne živimo u takvom društvu.

Među mlađom populacijom, tetovaža ili pirsing na nekoj devojci muškarcima još i može delovati „kul“ (u smislu „vidi ovu lujku, s njom bi moglo da bude zabavno“); među starijima teško (neki će ovakvo ukrašavanje smatrati znakom nemorala, a neki toga da se devojka/žena ponaša kao klinka). Broj muškaraca koji bi devojku s tetovažama ili pirsingom smatrali zaista privlačnom, ili bi razmišljali o dužoj vezi s njom, zaista je mali.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • N. N.

    Iskreno, ložim se na tetovirane devojke. Čak mislim ako uradi neku malu, da mi je skroz bzvz. Što se pirsinga tiče, to je jako hrabro, ne zbog bola nego zbog higijene kojom se ne možemo pohvaliti. Na svom telu ne bih da iskazujem ideale i slično jer kako pogledam preko ramena, tako vidim da je to iza mene. Zato, ako se i odlučite na tetovaže, razmislite o tome, inače je ful seksi. 😀