U trendu

Tetovaža i pirsing u njegovim i njenim očima

Imidž je zgodna stvar. Nađete neki svoj stil i tako automatski, bez ijedne izgovorene reči, šaljete svojoj okolini neku poruku o sebi. Jedini problem je što neće svi protumačiti iste znakove na isti način – recimo, neki će ultrakratku suknju smatrati obeležjem seksi devojke, a drugi obeležjem „lake“ devojke. Da li se to odnosi i na tetovaže i pirsinge? Šta će devojka koja „nabaci“ nekoliko tetovaža i pirsinga misliti o poruci koju šalje – a šta će o takvoj devojci misliti muškarci?

Devojke koje imaju tetovaže i pirsinge najčešće za sebe smatraju da izgledaju kao „opasne ribe“, kao devojke s kojima nema šale, nipošto neka krhka stvorenjca niti bebice. Veruju da deluju kao jake i samosvesne devojke. Uopšte nije retkost da je devojka s tetovažama i pirsinzima zapravo prilično krhka i ranjiva i da ovakvim načinom ukrašavanja pokušava to da prikrije. Prikrivanje krhkosti i sposobnosti za nežnost uspeva, ako ništa drugo.

Većina muškaraca od žene (barem od one s kojom bi hteli dužu vezu) želi nežnost, tako da im istetovirana devojka, a naročito devojka s pirsinzima, neće biti baš privlačna. Najčešća muška reakcija na pirsing na nekom osetljivijem mestu kod devojke je: „Joj, boli me samo da to gledam!“

U iole patrijarhalnom okruženju, muško razmišljanje (naravno, ne baš svih muškaraca) o devojci koja ima tetovaže i pirsinge ići će otprilike ovako: kad je ona pristala da sebi uradi ovakve stvari, ko zna na šta još pristaje, mora da je neka „radodajka“; ako ima pirsing na jeziku, to bi moglo da bude zanimljivo za oralni seks; s ovom dolazi u obzir seks, ali nipošto ozbiljna veza. Podrazumeva se da reakcija neće biti ovakva u nekom društvu u kome je tetovaža deo tradicije – ali mi ne živimo u takvom društvu.

Među mlađom populacijom, tetovaža ili pirsing na nekoj devojci muškarcima još i može delovati „kul“ (u smislu „vidi ovu lujku, s njom bi moglo da bude zabavno“); među starijima teško (neki će ovakvo ukrašavanje smatrati znakom nemorala, a neki toga da se devojka/žena ponaša kao klinka). Broj muškaraca koji bi devojku s tetovažama ili pirsingom smatrali zaista privlačnom, ili bi razmišljali o dužoj vezi s njom, zaista je mali.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.