Tišina nakon seksa

Veliki broj žena voli da priča, priča im je ne samo oblik akcije već i način da se doživljaj upotpuni. Muškarcima je obično potrebno mnogo manje reči. I tako, dešava se da ona posle seksa želi da priča, da ispriča kako joj je divno, i oseti se uskraćeno i povređeno jer on želi samo tišinu.

Za nemali broj žena (ne sve, naravno), to što će nakon seksa da priča o tome učiniće celu stvar kompletnom, povećaće njeno uživanje, kao i bliskost koju oseća s partnerom. Muškarcu je ta potreba najčešće potpuno nerazumljiva. Uradili su to, šta još ima da se priča o tome? On bi voleo da se opusti, da uživa u tišini, verovatno i da malo odrema (kasnije bi mogao da priviri u frižider i pogleda ima li nečeg slatkog, a moguće je i da mu je potrebno da nadoknadi izgubljenu tečnost).

I tu onda, posle lepog vođenja ljubavi, dođe do nečeg krajnje nelepog. Žena se oseća uskraćeno jer on ne želi da priča o tom predivnom vođenju ljubavi koje su upravo imali, a njega iritira što bi ona da brblja, umesto da se samo privije uz njega pa da zajedno uživaju. Nije nemoguće da se čak i posvađaju zbog toga, a u velikom broju slučajeva nešto što je bilo jako lepo izgubi mnogo toga dobrog.

Šta učiniti? Ako je ikako moguće, naći nekakav kompromis, neko zajedničko rešenje kojim će oboje biti zadovoljni. Recimo, neki parovi su otkrili da kao kompromis može da posluži zajedničko tuširanje nakon vođenja ljubavi – uz maženje pod tušem dok jedno drugom pomažu oko mesta koje je teško dohvatiti (i, često, ne samo oko njih), ona oseća bliskost koja joj je potrebna pa joj nije neophodno da priča, a on uživa u dodirivanju i tišini. Naravno, ako im je ostalo dovoljno energije, takvo zajedničko tuširanje može dovesti i do novog vođenja ljubavi, a svakako će biti izvor uživanja i bliskosti za oboje.

Zajedničko tuširanje nije jedino moguće rešenje, neki parovi otkriju da im odgovara nešto drugo – glavno je da se nađe nešto čime će oboje biti zadovoljni i u čemu će oboje uživati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ćutanjeposleseksveza
Komentari (0)
Dodaj komentar