Trendi mama

Ima žena koje su navikle da stalno izlaze, idu na žurke, jako su im bitni izgled i garderoba, vole da prate sve što se dešava – a onda se desi da zatrudne. Nekad im bude malo teško da se snađu u novoj ulozi, i tu bi partner mogao da bude od velike pomoći.
Ovakve žene najčešće ne sanjare nešto posebno o porodičnom životu – svesne su da bi tu onda bilo znatno manje izlazaka, druženja, aktivnog života. Ipak, može se i njima desiti da ostanu u drugom stanju i da odluče da rode. To što su u drugom stanju doneće im pomešana osećanja – s jedne strane, jesu klinci super, ali s druge, tu su mnoge brige tipa poružneće, neće moći da brinu o svom izgledu kao do tada, biće vezane za kuću… To im se već ne dopada.
Dok trudnoća traje, neke od ovakvih žena konstantno imaju negativne emocije i sve im to teško pada, dok se druge trude da nastave s dotadašnjim načinom života, samo ga prilagode drugom stanju – kupovaće krpice i dalje, samo će to biti trendi odeća za bebu, ili neke druge stvarčice za mališana.
Što se škole za trudnice tiče, trendi mame ne beže od nje – tamo pronađu novo društvo, koje očigledno ima ista interesovanja kao i one, pa koriste priliku da se raspitaju o tome kako da sačuvaju kondiciju, kako da se što pre vrate na pređašnju liniju i slično. U toku samog porođaja ovakve buduće mame najčešće se koncentrišu na sebe i na svoja osećanja, i trude se da sve prođe uz što manje bola. Može se desiti da se uspaniče ako im se učini da nešto nije u redu, ali ako su dobro pripremljene, trebalo bi da sve prođe bez problema.
Ovakvim mamama partner (ako ga imaju) može jako mnogo da pomogne, podrškom i stalnim uveravanjem da je i dalje uz njih, da su mu i dalje prelepe i privlačne, da im i nova garderoba, prilagođena njihovom stanju, lepo stoji… Takođe, uz partnerovu pomoć i podršku, ovakve mame se relativno brzo mogu vratiti „u društvo“, što im je veoma bitno. Ono što bi trendi mama trebalo da ima na umu jeste to da je to njeno detence neko kome je ona najvažnija na svetu, i kome je potrebno puno, puno njene pažnje i ljubavi (a tu je i traženje trendi krpica za dvoje).
Ovo je, naravno, bila generalizovana priča – nije isključeno da se neka trendi mama ponaša drugačije, niti da nešto od navedenog može da se primeni i na drugačiju osobu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

izlascimodaoblačenjepartnerpodrškatrudnoća
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Mira S

    Svim ženama je teško kada zatrudne i kada postanu majke, samo što ne žele sve to da priznaju. Sramota, reći će neko da su kmezave, nezainteresovane i nenormalne. Nisu samo trendi mame te kojima se iz korena promeni način života sa materinstvom. Samo je kod njih to upadljivije. Materinstvo jeste super stvar, ali zahteva ozbiljnost i odgovornost – a trend je „opuštancija, ludovanje i sloboda što duže“.

  • Sara Mikić

    Ja verujem da je tim ženama veoma teško. Ja sam tip za zabavu, izlaske i druženje. Ne mogu sebe zamisliti da neplanirano zatrudnim i moram da otkažem sve svoje planove.