Zašto on zaspi posle seksa?

Žene nekad iznervira kada se muškarac nakon seksa samo okrene na drugu stranu i zaspi. Zašto se bar malo ne mazi s njima? Možda će vas zanimati da znate najčešće razloge koji utiču na to da on zaspi odmah posle vođenja ljubavi.
Vrlo često se radi o tome da je on već umoran u vreme kada vodi ljubav – uz ultrabrz tempo života, kakvim većina ljudi danas živi, nije ni čudo da su često iscrpljeni. Seks pomaže u opuštanju, pa je sasvim moguće da mu to opuštanje pomogne da dođe do onoga što je njegovom telu očajnički potrebno – do sna.
Drugi razlog su hormoni koji se luče i kod muškaraca i kod žena, hormoni koji vas navode da se nakon seksa izležavate i uživate i da se prosto osećate lepo. Ti hormoni mogu izazvati opuštanje organizma i padanje u san, i to i kod muškaraca i kod žena.
Prilikom seksa muškarčevo telo je prilično napeto, zategnuto, mišići se naprežu… Ejakulacija, sama po sebi, može da donese osećaj iscrpljenosti, a kad se to poveže s opuštanjem prethodno napregnutog tela – eto slatkog tonjenja u san.
Četvrti razlog: disanje. Mnogi muškarci i žene se uopšte ne usredsređuju na disanje u toku seksa – zadržavaju dah ili dišu plitko i ubrzano. To dovodi do nedostatka kiseonika u mozgu, što izaziva pospanost. U retkim prilikama se dešava da ta pospanost potraje i sledećeg dana.
Najčešći razlog jeste kombinacija nekoliko stvari koje smo naveli, naročito one da je on već pre seksa bio umoran, pa mu je seks – koji, kada je s voljenom osobom, može da iscrpi i emotivno, a ne samo fizički (ovo nije negativna stvar, samo konstatacija) – poslužio kao divan način da se opusti kako bi konačno mogao da se odmori. U nekim retkim slučajevima može se desiti da muškarac koji je redovno iscrpljen nakon seksa ima i neki medicinski problem – ako sumnjate da zdravstveno nešto nije u redu s vašim dragim, posavetujte ga da poseti lekara.
Postoji jedno brzo (mada nije dugoročno niti ga treba stalno primenjivati) rešenje ako baš želite da vaš dragi ostane malčice budan i posle seksa: šoljica kafe pre vođenja ljubavi. To bi trebalo da ga dovoljno razbudi.
A možete i, ako je on već bio umoran kad ste počeli da vodite ljubav, da se nakon seksa jednostavno ušuškate uz njega i da zajedno odremate. To je lep i prijatan način da se produbi bliskost među partnerima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

iscrpljenostmuskarciseksspavanje
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Maja T

    I meni se isto to dešava. Kako mom dečku, tako i meni. Nakon vođenja ljubavi kod njega, jedva uspem da se dovučem do kuće koliko mi se spava. To nas malo i nervira, jer ako vodimo ljubav uveče, ne stignemo da to ponovimo još neki put koliko nam se spava. Apsolutno ste u pravu. Posavetovala bih devojke da se ne ljute na svoje partnere, niti da pridaju neki značaj tome, jer je to samo od osobe do osobe. Još čestitajte sebi što ste ga toliko izmorile da mora da zaspi odmah posle, jer nije više ni za šta.

  • Sanja N

    Ma koliko objašnjenja za to dobila ne mogu da se ne osećam iskorišćeno kada mi okrene leđa i zaspi, nakon što sam mu uz svu ljubav pružila sebe.

  • Mirjana Marković

    Obožavam taj san u koji utonemo oboje zagrljeni, a najviše poljubac koji spusti na moje usne nakon seksa.