U trendu

Zašto on zaspi posle seksa?

Žene nekad iznervira kada se muškarac nakon seksa samo okrene na drugu stranu i zaspi. Zašto se bar malo ne mazi s njima? Možda će vas zanimati da znate najčešće razloge koji utiču na to da on zaspi odmah posle vođenja ljubavi.
Vrlo često se radi o tome da je on već umoran u vreme kada vodi ljubav – uz ultrabrz tempo života, kakvim većina ljudi danas živi, nije ni čudo da su često iscrpljeni. Seks pomaže u opuštanju, pa je sasvim moguće da mu to opuštanje pomogne da dođe do onoga što je njegovom telu očajnički potrebno – do sna.
Drugi razlog su hormoni koji se luče i kod muškaraca i kod žena, hormoni koji vas navode da se nakon seksa izležavate i uživate i da se prosto osećate lepo. Ti hormoni mogu izazvati opuštanje organizma i padanje u san, i to i kod muškaraca i kod žena.
Prilikom seksa muškarčevo telo je prilično napeto, zategnuto, mišići se naprežu… Ejakulacija, sama po sebi, može da donese osećaj iscrpljenosti, a kad se to poveže s opuštanjem prethodno napregnutog tela – eto slatkog tonjenja u san.
Četvrti razlog: disanje. Mnogi muškarci i žene se uopšte ne usredsređuju na disanje u toku seksa – zadržavaju dah ili dišu plitko i ubrzano. To dovodi do nedostatka kiseonika u mozgu, što izaziva pospanost. U retkim prilikama se dešava da ta pospanost potraje i sledećeg dana.
Najčešći razlog jeste kombinacija nekoliko stvari koje smo naveli, naročito one da je on već pre seksa bio umoran, pa mu je seks – koji, kada je s voljenom osobom, može da iscrpi i emotivno, a ne samo fizički (ovo nije negativna stvar, samo konstatacija) – poslužio kao divan način da se opusti kako bi konačno mogao da se odmori. U nekim retkim slučajevima može se desiti da muškarac koji je redovno iscrpljen nakon seksa ima i neki medicinski problem – ako sumnjate da zdravstveno nešto nije u redu s vašim dragim, posavetujte ga da poseti lekara.
Postoji jedno brzo (mada nije dugoročno niti ga treba stalno primenjivati) rešenje ako baš želite da vaš dragi ostane malčice budan i posle seksa: šoljica kafe pre vođenja ljubavi. To bi trebalo da ga dovoljno razbudi.
A možete i, ako je on već bio umoran kad ste počeli da vodite ljubav, da se nakon seksa jednostavno ušuškate uz njega i da zajedno odremate. To je lep i prijatan način da se produbi bliskost među partnerima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.