Zašto se „lepe“ za dečačke šarmere?

Priličnom broju dama dopadaju se muškarci dečačkog šarma. S nekima sve bude u redu, ali ima i dečačkih šarmera koji su nezreli i neodgovorni – a neke dame uporno izlaze baš s takvima, iako se redovno razočaraju i budu povređene.
Budu povređene s muškarcem koji je sladak i šarmantan, ali je poput velikog deteta; stalno izbegava obaveze, nemoguće je osloniti se na njega, a kad nešto skrivi, pokušava da vas šarmira poput dečačića koji se kaje – i uspe mu, samo da bi kasnije ponovio to isto. Dami se to nakon nekog vremena smuči i ostavi ga, a onda nađe istog takvog, ni sama ne shvatajući zašto je baš takvi privlače.
Najčešći razlog je strah. Svi znamo da nasilja ima jako mnogo, a za dečačkog šarmera postoji nada da, s obzirom na to da je kao dete, neće nasrnuti na vas. Nekada je tu i strah od starosti, pa vas privuče osoba mladalačkog (u ovom slučaju previše mladalačkog, to jest, nezrelog) ponašanja. Može da postoji i strah od toga da niste dovoljno dobre za nekog zrelog i muževnijeg, pa se s dečačkim šarmerom osećate opuštenije.
Šta učiniti da se ne biste vrtele u krug s takvima? Preispitajte zbog čega vam se baš takvi muškarci dopadaju, koje su to njihove osobine koje vas privlače, kao i kakve to strahove nosite u sebi (od zrelog muškarca, od nasilnika…). Može da pomogne i ako se neko vreme ne upuštate u veze, već se bavite stvarima u kojima uživate i koje vam dobro idu; to pomaže u izgradnji samopouzdanja, a onda je manje verovatno da ćete s nekim stupiti u vezu iz straha. I, kad se ponovo upustite u potragu, pokušajte da ne dopustite strahu da bira umesto vas i da one osobine koje vas privlače (svežina, energija…) pronađete u nekom ko je ipak nešto zreliji i odgovorniji.
Ovo je bio laički članak. Ukoliko je vaš problem ozbiljniji, i ako ne uspevate da se izborite s njim, moglo bi da bude dobro da potražite savet stručnjaka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dečački šarmljubavmuškarcinesigurnoststrahvezažene
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • Analizator

    Draga Ivana, cenim Vaše članke, iako su mnogi tendenciozni, i smatram ih potrebnim u smislu psihoedukacije naše šire populacije, ali moram konstatovati da je ovaj najtendenciozniji od svih koje ste napisali. Vi jednostavno usmeravate određeni deo ženske populacije (ne znam tačno koliki, ali sigurno značajan) da se odrekne svojih ideala, odnosno da nađe lepog, pametnog i poštenog momka (a to su upravo muškarci dečačkog lica) i da ih posle eventualnog razočarenja, gurnete u naručje takozvanih zrelih, a u stvari u najčešćem broju slučajeva, ružnih i iskompleksiranih muškaraca, koji glume „dobre, pouzdane ljude i velike kavaljere“, koji su skloni da besomučno časte sve oko sebe i time kupuju druge ljude, u ovom slučaju ponekad i lepog mladića, razočarane devojke. Tačno je da su lepi muškarci sa dečačkim licem svesni svoga izgleda i harizme i da se dopadaju većini devojaka, ali je netačno da su nezreli i neodgovorni, kako se to Vama čini – oni možda ponekad samo tako izgledaju, kada ocene da neka devojka i pored nekih kvaliteta, u stvari nije za njih. Ovi gorepomenuti, takozvani zreli muškarci, najveći broj njih su prevaranti, pa čak i iz kriminalnog miljea. To su uglavnom tipovi koji devojke vrebaju iz zasede ili preko društva, nikada sami (jer tako nemaju nikakve šanse), pa kada natrče na neku lepoticu koja se razočarala u lepog mladića, onda odglume stamenog muškarca (rame za plakanje), plasiraju sav novac koji imaju i glume dobrog čoveka (čuli ste izraz „na hleb da ga mažeš“), ne bi li u maniru sekte zaveli neku lepoticu i time pokušali da malo ublaže svoje komplekse koje nose iz mladjih, a posebno iz srednjoškolskih dana. Ovo je samo mali segment teme koju ste načeli, a koja je dosta široka.

  • Milica Đorđević

    Nema pravila, mada se “šarmeri“, odnosno oni koji sebe takvima doživljavaju, mada je to ponekad veoma subjektivno, kao osobe kojima je to glavni adut, uglavnom pokažu kao neodgovorna spadala. I ništa više. Sa njima se može neobavezno ćaskati na nekoj žurci i – ništa više. Iskompleksrani likovi.

  • Lana Popović

    Što dalje od takvih – neodgovorni – spadala i zamlate.

  • Femina Bianca

    Ups! Umesto metero treba metro (seksualac), da ne ispadne da nas interesuju meteorolozi, mada ni od ovih prvih neka vajda. Sem što ga možete zateći sa prstićima u vašoj novoj advanced formula kremi za noć ili kako lakira noktiće, pa ako baš uživate u prizoru, samo napred!

  • Femina Bianca

    Manite se filozofiranja, stvar je vrlo prosta: od svih vrsta muškaraca, najbolja vrsta je zaljubljen muškarac! Da li je metero, dečački šarmer, zreo ili ko zna šta, to ne menja suštinu. Dakle, ili jeste ili nije. Znate onu foru: ona, i ni jedna druga?