U trendu

Zašto se „lepe“ za dečačke šarmere?

Priličnom broju dama dopadaju se muškarci dečačkog šarma. S nekima sve bude u redu, ali ima i dečačkih šarmera koji su nezreli i neodgovorni – a neke dame uporno izlaze baš s takvima, iako se redovno razočaraju i budu povređene.
Budu povređene s muškarcem koji je sladak i šarmantan, ali je poput velikog deteta; stalno izbegava obaveze, nemoguće je osloniti se na njega, a kad nešto skrivi, pokušava da vas šarmira poput dečačića koji se kaje – i uspe mu, samo da bi kasnije ponovio to isto. Dami se to nakon nekog vremena smuči i ostavi ga, a onda nađe istog takvog, ni sama ne shvatajući zašto je baš takvi privlače.
Najčešći razlog je strah. Svi znamo da nasilja ima jako mnogo, a za dečačkog šarmera postoji nada da, s obzirom na to da je kao dete, neće nasrnuti na vas. Nekada je tu i strah od starosti, pa vas privuče osoba mladalačkog (u ovom slučaju previše mladalačkog, to jest, nezrelog) ponašanja. Može da postoji i strah od toga da niste dovoljno dobre za nekog zrelog i muževnijeg, pa se s dečačkim šarmerom osećate opuštenije.
Šta učiniti da se ne biste vrtele u krug s takvima? Preispitajte zbog čega vam se baš takvi muškarci dopadaju, koje su to njihove osobine koje vas privlače, kao i kakve to strahove nosite u sebi (od zrelog muškarca, od nasilnika…). Može da pomogne i ako se neko vreme ne upuštate u veze, već se bavite stvarima u kojima uživate i koje vam dobro idu; to pomaže u izgradnji samopouzdanja, a onda je manje verovatno da ćete s nekim stupiti u vezu iz straha. I, kad se ponovo upustite u potragu, pokušajte da ne dopustite strahu da bira umesto vas i da one osobine koje vas privlače (svežina, energija…) pronađete u nekom ko je ipak nešto zreliji i odgovorniji.
Ovo je bio laički članak. Ukoliko je vaš problem ozbiljniji, i ako ne uspevate da se izborite s njim, moglo bi da bude dobro da potražite savet stručnjaka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (5)