Zavaravate sebe da je on taj

U principu svi mi osetimo da li nam se neko dopada ili ne, želimo li da budemo s tom osobom ili ne. Samo, može se desiti i da zavaravamo sebe, da prisiljavamo sebe da mislimo da s nekim želimo da budemo iako to zapravo ne želimo.
Recimo, on je jako fin prema njoj i veoma lepo se ponaša. Pažljiv je, dobar je čovek, odgovoran je, zaista se trudi. Problem je što ona prema njemu ne oseća ništa, ne u smislu veze. Ceni i poštuje njegovo ponašanje, ceni to što je dobar čovek, želi mu sve najbolje u životu – ali ne želi da bude u ljubavnoj vezi s njim, takva osećanja prema njemu jednostavno nema. Ali, pošto je on tako dobar prema njoj, i želi da bude s njom, ona pokušava da uveri sebe da zapravo i ona želi da bude s njim. U svetu punom baraba, punom onih koji žene tretiraju kao krpe, kada će ponovo naći nekog tako finog? Dobar je on, voli ona njega zapravo, ko zna zašto nije u stanju da oseti ljubav, ali sigurno ga zapravo voli.
Takav način razmišljanja ne vodi u sreću. Lažete i sebe i njega. Vremenom bi rasla njena ozlojeđenost jer nema ljubavi i "varnica", on bi primetio njeno nezadovoljstvo, a kako bi ga ona uveravala da je sve u redu i da ga voli, ili se bez razloga brecala na njega pa se posle toga izvinjavala (ili ne bi), ne bi znao kako da joj pomogne niti u čemu je zapravo stvar. U vezama koje tako krenu, neretko dođe i do neverstva; nekad veza propadne, nekad ne, ali u njoj ne bude sreće.
Da do toga ne bi došlo, ako vidite da osećanja prema njemu jednostavno nemate, budite iskrene – i prema njemu i prema sebi. Super je što je on tako divan; zaslužuje da nađe partnerku koja će ga voleti koliko i on nju, baš kao što i vi zaslužujete da nađete nekog koga ćete zaista voleti, umesto da sebe zavaravate. Budite iskrene, a mi vam oboma želimo svaku sreću.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubavmuškarciupoznavanjevezazavaravanježene
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Jovana Avramović

    Ne znam, meni je ovo malo čudno, jer ste se vi devojke trudile da veza uspe, ili ste bile pasivne. Kod jedne od vas nije bilo seksualne privlačnosti, to je dovoljan razlog da sa nekim ne budete, ali da vam se neko dopada, da želite da budete sa njim, a da se ne zaljubite ja ne razumem? Ena, interesuje me koliko to kod tebe traje, koliko ste dugo, i kako možeš sa nekim da budeš na silu?

  • Gordana Simić

    Upravo sam u takvoj vezi. S obzirom na to da sam ja već u ozbiljnim godinama (40), a on mlađi od mene, primoravam sebe da je on upravo taj i da boljeg neću naći. Mogla bih s njim biti prijatelj do kraja života, ali me seksualno ne privlači. To već traje više od tri godine, a iz straha da ću ostati sama iako sam dobro situirana i zaposlena. Strašno koliko lažem i sebe i njega.

  • Ena E

    I meni se to dešavalo, u stvari i sada mi se dešava… Užasno mi je teško da mu objasnim, a da ga ne povredim, koliko mi je drag i da ga cenim, volim i poštujem, da bi i život dala za njega, da ću patiti celog života što ga ne volim na pravi način i što ne mogu da mu uzvratim u tolikoj meri koliko zaslužuje i koliko bih ja htela… Patim i potajno plačem što znam da nikada više u životu neću sresti takvu osobu kao što je on… Plačem sto ne mogu sebe da nateram da ga volim kao što žena voli muškarca…

  • Mirjana Jurošević

    E, meni se baš to desilo i na kraju sam ga ostavila, ali on mene i dalje zove, šalje mi poruke, ne može da shvati da ne mogu da budem sa njim u vezi.