Zavaravate sebe da je on taj

U principu svi mi osetimo da li nam se neko dopada ili ne, želimo li da budemo s tom osobom ili ne. Samo, može se desiti i da zavaravamo sebe, da prisiljavamo sebe da mislimo da s nekim želimo da budemo iako to zapravo ne želimo.
Recimo, on je jako fin prema njoj i veoma lepo se ponaša. Pažljiv je, dobar je čovek, odgovoran je, zaista se trudi. Problem je što ona prema njemu ne oseća ništa, ne u smislu veze. Ceni i poštuje njegovo ponašanje, ceni to što je dobar čovek, želi mu sve najbolje u životu – ali ne želi da bude u ljubavnoj vezi s njim, takva osećanja prema njemu jednostavno nema. Ali, pošto je on tako dobar prema njoj, i želi da bude s njom, ona pokušava da uveri sebe da zapravo i ona želi da bude s njim. U svetu punom baraba, punom onih koji žene tretiraju kao krpe, kada će ponovo naći nekog tako finog? Dobar je on, voli ona njega zapravo, ko zna zašto nije u stanju da oseti ljubav, ali sigurno ga zapravo voli.
Takav način razmišljanja ne vodi u sreću. Lažete i sebe i njega. Vremenom bi rasla njena ozlojeđenost jer nema ljubavi i "varnica", on bi primetio njeno nezadovoljstvo, a kako bi ga ona uveravala da je sve u redu i da ga voli, ili se bez razloga brecala na njega pa se posle toga izvinjavala (ili ne bi), ne bi znao kako da joj pomogne niti u čemu je zapravo stvar. U vezama koje tako krenu, neretko dođe i do neverstva; nekad veza propadne, nekad ne, ali u njoj ne bude sreće.
Da do toga ne bi došlo, ako vidite da osećanja prema njemu jednostavno nemate, budite iskrene – i prema njemu i prema sebi. Super je što je on tako divan; zaslužuje da nađe partnerku koja će ga voleti koliko i on nju, baš kao što i vi zaslužujete da nađete nekog koga ćete zaista voleti, umesto da sebe zavaravate. Budite iskrene, a mi vam oboma želimo svaku sreću.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.