Žene imaju najjači seksualni nagon u ovim godinama, tada su najspremnije i za neobavezni seks

Iznenadićete se rezultatima istraživanja

U 30-im, ali i ranim 40-im godinama žene često otkrivaju novu stranu sopstvene seksualnosti i mnogima omiljena aktivnost postaje upravo zabava u krevetu.

Stručnjaci tu pojavu objašnjavaju otkucavanjem biološkog sata i željom da „iskoriste preostale godine za stvaranje potomaka“. Laički rečeno, kako žene stare, više vode ljubav – i to puno više.

U studiji objavljenoj u časopisu „Personality and Individual Differences“ učestvovalo je je 827 žena podeljenih u tri grupe: visoka plodnost (18 do 26 godina), niska plodnost (27 do 45 godina) i u menopauzi (46 godina i više).

Na osnovu odgovora učesnica u internet anketi, istraživači su otkrili da žene koje imaju od 27 do 45 godina (one u kategoriji niske plodnosti) poseduju „pojačani seksualni nagon kao odgovor na smanjivanje plodnosti“ i da imaju „česte seksualne maštarije i aktivan seksualni život, pa su spremne na povremeni seks“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

godinepovremeni seksseksualni nagonzene
Komentari (12)
Dodaj komentar
  • Zokac

    Ja sam musko 49godina neozenjen bez dece bio u vanbracnoj zajednici, 5 godina,partnerka uradila tri kiretaze bez mog znanja,otišla da radi preko bili smo još u vezi šalje mi poruku mogao si imati troje dece,ja ulazim u blagu depru,sada sam solo,imam zelju da se ostvarim kao otac ne pijem cigare nikad, vodim zdrav život,imam veoma nagone za seksom ne kao uv25 godina ali ne zalim dovoljno za moje godine to je 4 puta nedeljno,tako da ove priče nisu tačne sto se tiče godina

  • Mena P

    Pomerite granice! 😎

  • Anonimni

    Ma kakva sat one daju sve od sebe da uzivaju I to je logicno rijetke su koje se nesto zale

  • Djole

    Bitna je masta, jer ono ustaljeno, brzo se izgustira. Zato fetis, i duboko proucavanje osobe, sta je karakterise kakva to licnost, pa onda na te elemente delovati. Verujte ludnica od zadovoljstva. Hrabro, iskreno i maksimalno tajnovito, to se nikom ne prica!

  • Mrsimud

    Važno je uterati dobro i isterati zlo 🤪

  • Srb

    A tek koliko žene pojma nemaju o muškarcima… Veze vi nemate, ribe, mačke…i šta već

  • Srb

    Čuj, otkucava im sat u 30 godina 🤣… jaki su mi to stručnjaci.

  • Ma, daj

    Koliko muškarci veze nemaju o ženama, koliko sam čitala i slušala njihove izjave, nikad ništa da nabodu kako jeste.Veze vi nemate, muškarčine…

  • Jaaaa

    Nidi u pravu sofronije , ilitimozda imas pak takvo iskustvo

  • Sofronije

    Mnoge žene u menopauzi su vatrenije, naročito u danima kada bi po nekom redosledu trebale dobiti menstruaciju a one više nema.Ali mlađe je slađe, čak i uz činjenicu da kod ovih starijih ne mora da se vadi u ključnim trenucima.Mlađe se neće žaliti na grčeve i razne bolove koji nastaju od raznih faktora na teškim napornim radnim mestima.Fleksibilnije su i pokretljivije, izdržljivije u svakom pogledu, i jači im je libido.

    • Anonimni

      Nemaš pojma Sofi

      • E sad

        Anketa i strucnjaci ! Ja nisam sreo ni jednu koja to radi, radi reda. Jos u danasnje vreme one iskoriscavaju muskarce. A te starije resile sve u zivotu i uzivaju, kakav sat… E moji strucnjaci, i za tu struku treba iskustvo, koje vi ocigledno nemate