Znate li snagu POLJUPCA? Evo koliko je jači od MORFIJUMA

Ljubav nas oživljava, leči….bar tako kažu. Sada je i dokazano da poljupci izuzetno blagotvorno deluju na naše telo. Kako? Stiže objašnjenje.

Ljubeći se na najmanje tri minuta, telo oslobađamo stresa i depresije: endorfini ili „hormoni sreće“ uništavaju kortizol, otkrili su kanadski psiholozi. Poznati profesor Valter Tuman čak je praksu ljubljenja uvrstio u svoja predavanja o antistresu. Strastveni poljubac je takođe vrlo učinkovit kao lek protiv bolova migrene i zubobolje: poljupci su 200 puta jači od morfijuma.

Prema anketama, muškarci koji poljube supruge pre odlaska na posao imaju veće prihode od onih koji to ne rade. Britanski naučnici otkrili su da će oni koji ne štede na poljupcima biti optimistični, uvek sigurni u svoje sposobnosti i verovatnije je da će uspeti u svom privatnom životu i karijeri. A istraživanja pokazuju da se Britanci najmanje ljube u proseku, a najčešće Nemci.

Evo još jedne zanimljivosti vezano za poljupce Poljupcem i pucanjem iz pištolja, naše telo proizvodi iste hormone. Priliv adrenalina povećava mentalnu i fizičku aktivnost. Zato, vodite ljubav, a ne rat!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

jačinaljubavpoljubac
Komentari (0)
Dodaj komentar