3 životne lekcije kojima nas uče psi

Naši četvoronožni prijatelji svakog nas dana podsećaju na radost življenja. Svi vlasnici kućnih ljubimaca, pa tako i pasa, reći će vam uvek istu stvar: oni nisu samo naši ljubimci, oni su članovi porodice. Ovo su životne lekcije kojima nas uče psi – naši najbolji prijatelji.

Imati psa velika je odgovornost, ali odricanja koja ponekad moramo da učinimo ništa su u usporedbi s nagradom koju od njih primamo u obliku bezgranične ljubavi, potpune predanosti i onog poznatog psećeg entuzijazma koji nam uvek iznova topi srce.

1. Lojalnost
Psi izrazito su odana bića. Čekat će vas s nestrpljenjem da dođete kući i svaki put pozdraviti glasnim lavežom i mahanjem repa. U stanju su učiniti sve za svog vlasnika (čak nas i štite od onog zločestog poštara!) i na svoj način pokazuju nam bezgraničnu ljubav iz dana u dan. Nije li to najveća lekcija iz ljubavi koju možemo primiti?

2. Zahvalnost
Psi nas uče zahvalnosti i zadovoljstvu za sve darove života koje primamo: njima je dovoljna i jedna obična sitnica da im dan ispuni veseljem. Jedan pseći keksić, bacanje loptice ili odlazak u šetnju ispunit će ih entuzijazmom i zaraznom životnom radošću koja će i naša srca ispuniti veseljem.

3. Odgovornost
Svi vlasnici znaju koliko je brige, vremena i pažnje potrebno uložiti da bi naši ljubimci bili zdravi, sretni i zadovoljni. Psi nas uče odgovornosti, ali ta se odgovornost, kao i odricanja isplate istog trena kad vas vaš najbolji prijatelj dočeka na vratima. I ponovno vam izmami osmijeh na lice.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

životne lekcijepas
Komentari (0)
Dodaj komentar