Izgled ovog psa šokirao je javnost, posle šišanja je neprepoznatljiv (foto)

U Francuskoj je u julu ove godine pronađen pas u užasnom stanju. Vlasnik ga je godinama zanemarivao, do te mere da se njegovo krzno toliko umršeno da je bilo svo u dredovima.

„Zamolio sam ga zdravstvenu knjižicu psa, nije je imao kod sebe. Rekao je da je pas pripadao njegovoj ćerki koja se odselila u Pariz. Nakon podužeg razgovora shvatio sam da uopšte ne shvata na šta mu ukazujem. Tvrdi da je psa prao, a ja sam mu uzvratio da je vidljivo da je reč o sistematskom višegodišnjem zanemarivanju koje se smatra zlostavljanjem. Iako je bio na lancu, imao je posudu sa hranom i čistom vodom“, napisao je na Fejsbuku Bertrand Ševalije koji je objavio i šokantne fotografije ovog havanskog bišona.

Kad je vlasnika upozorio da će slučaj prijaviti policiji, ovaj se predomislio i obećao da će zakazati termin kod veterinara i ošišati psa i rešiti buba koje ima na leđima.

Posted by Spa du Dauphiné on Saturday, October 17, 2020

Sada je organizacija koja brine o napuštenim psima objavila da je pas imena Kakao na kraju ipak završio kod njih. Ošišali su mu skoro osam kilograma krzna i traže mu novu porodicu.

Kakao je neprepoznatljiv nakon tretmana ulepšavanja. Kažu da voli duge šetnje i sneg. Sa psima i mačkama se ne slaže dobro, ali decu obožava.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

krznoljubimacpas
Komentari (0)
Dodaj komentar