Izgled ovog psa šokirao je javnost, posle šišanja je neprepoznatljiv (foto)

U Francuskoj je u julu ove godine pronađen pas u užasnom stanju. Vlasnik ga je godinama zanemarivao, do te mere da se njegovo krzno toliko umršeno da je bilo svo u dredovima.

MISE à JOUR CACAO, c’est son nom est maintenant en sécurité au refuge du Grand Prado à Ste Marie D’autres photos et…

Posted by Bertrand Chevallier on Thursday, July 23, 2020

„Zamolio sam ga zdravstvenu knjižicu psa, nije je imao kod sebe. Rekao je da je pas pripadao njegovoj ćerki koja se odselila u Pariz. Nakon podužeg razgovora shvatio sam da uopšte ne shvata na šta mu ukazujem. Tvrdi da je psa prao, a ja sam mu uzvratio da je vidljivo da je reč o sistematskom višegodišnjem zanemarivanju koje se smatra zlostavljanjem. Iako je bio na lancu, imao je posudu sa hranom i čistom vodom“, napisao je na Fejsbuku Bertrand Ševalije koji je objavio i šokantne fotografije ovog havanskog bišona.

Kad je vlasnika upozorio da će slučaj prijaviti policiji, ovaj se predomislio i obećao da će zakazati termin kod veterinara i ošišati psa i rešiti buba koje ima na leđima.

Posted by Spa du Dauphiné on Saturday, October 17, 2020

Sada je organizacija koja brine o napuštenim psima objavila da je pas imena Kakao na kraju ipak završio kod njih. Ošišali su mu skoro osam kilograma krzna i traže mu novu porodicu.

Kakao je neprepoznatljiv nakon tretmana ulepšavanja. Kažu da voli duge šetnje i sneg. Sa psima i mačkama se ne slaže dobro, ali decu obožava.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.