Mačak sa očima vanzemaljca postao hit na internetu (video)

Mačak Piko iz Kanade postao je prava zvezda interneta, sa milionskim pregledima snimaka na društvenim mrežama, zbog očiju koje su uvećane i nazvane su „očima vanzemaljca“.

@picoblindcat

#Inverted I had to hold on that trend !!😝 Kat kitty kat kat 🙂 🐱☀️#blind #cute #blindcat

♬ FVN! – LVL1

Piko je nekada bio mačak sa normalnim zelenim očima, ali je oboleo od bilateralnog glaukoma, koji dovodi do uništenja očnog nerva i gubitka vida.

Upravo se to dogodilo Piku, a jedna od posledica bolesti je i neobičan izgled očiju koje su drastično uvećane. To je najizraženije kada Piko boravi napolju ili kada čuje da se otvara vreća sa hranom, kaže njegova vlasnica Monika koja živi u Kanadi.

Ona navodi da Piko može da se orijentiše u prostoru, iako gotovo da ne vidi. Mačak je, nače, usvojen iz prihvatilišta, gde je završio pošto ga je pregazio automobil, zbog čega je bio u komi tri dana, piše Sputnjik internešnel.

@picoblindcat

.✨Definitely his best one ✨. #blindcat

♬ „The Photo“ – 3

Na kritike da zloupotrebljava bolest svog ljubimca, koje se mogu videti na društvenim mrežama, Monika odgovara da se Piku pruža veterinarska pomoć kad god je to potrebno i da ga ona nikada ne bi povredila ili izazvala mu patnju.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

macakoči
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Darija

    Tužno je ovu sliku gledati, jer je ova mačka slijepa. Ničega tu „vanzemaljskog“ nema.