U trendu

Mačak sa očima vanzemaljca postao hit na internetu (video)

Mačak Piko iz Kanade postao je prava zvezda interneta, sa milionskim pregledima snimaka na društvenim mrežama, zbog očiju koje su uvećane i nazvane su „očima vanzemaljca“.

@picoblindcat

#Inverted I had to hold on that trend !!😝 Kat kitty kat kat 🙂 🐱☀️#blind #cute #blindcat

♬ FVN! – LVL1

Piko je nekada bio mačak sa normalnim zelenim očima, ali je oboleo od bilateralnog glaukoma, koji dovodi do uništenja očnog nerva i gubitka vida.

Upravo se to dogodilo Piku, a jedna od posledica bolesti je i neobičan izgled očiju koje su drastično uvećane. To je najizraženije kada Piko boravi napolju ili kada čuje da se otvara vreća sa hranom, kaže njegova vlasnica Monika koja živi u Kanadi.

Ona navodi da Piko može da se orijentiše u prostoru, iako gotovo da ne vidi. Mačak je, nače, usvojen iz prihvatilišta, gde je završio pošto ga je pregazio automobil, zbog čega je bio u komi tri dana, piše Sputnjik internešnel.

@picoblindcat

.✨Definitely his best one ✨. #blindcat

♬ „The Photo“ –

Na kritike da zloupotrebljava bolest svog ljubimca, koje se mogu videti na društvenim mrežama, Monika odgovara da se Piku pruža veterinarska pomoć kad god je to potrebno i da ga ona nikada ne bi povredila ili izazvala mu patnju.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Погледај коментаре (1)