Nikad nemojte davati psu ovu hranu bez obzira na to koliko vas molio

Molećivom pogledu psa teško je odoleti, a kad nešto poželi da pojede, neprestano će zuriti u svoje vlasnike. Ipak, postoji hrana koju naši četvoronožni prijatelji nikada ne bi smeli da okuse.

Masno meso

Masna šunka, kobasice i pečenje zabranjeni su za pse. Veterinar Tim Montgomeri rekao je za Dejli Mejl da psi teško vare namirnice s visokim udelom masnoća koje mogu da dovedu do komplikacija.

„Svaka hrana koja sadrži puno masti može uzrokovati želudačne smetnje i u teškim slučajevima pankreatitis“, pojasnio je dr. Montgomeri.

Psu slobodno ponudite nemasne komade piletine ili ćuretine.

Beli i crni luk

Kada je u pitanju začinjavanje hrane, luk i beli luk su neizostavni i sastojci većine jela. Ali, oni sadrže hemikalije koje bi mogle da naštete psima. Obe vrste luka sadrže tiosulfat koji je otrovan za pse. Tiosulfat napada njihove crvene krvne ćelije i može uzrokovati anemiju ako ga jedu u prevelikim količinama.

Kolači s suvim grožđem

Mnogi u praznične kolače dodaju osušeno voće, ali ono, poput suvog grožđa, što za neke pse može biti kobno. Posebno je zastrašujuće što simptomi trovanja mogu postati uočljivi tek nakon par dana, a tada je uglavnom prekasno da pomognete svom ljubimcu, tvrdi veterinar.

„Nije potpuno jasno zašto nekim psima grožđe i suvo grožđe ne škode, a drugima škode, pa je važno da ovo upozorenje shvatite ozbiljno“, poručio je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hranapas
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • bambi

    Mene je jednom ker molio i to zamislite na koji podmukao nacin. Ostavio mi je pismo ispod jastuka, Kada sam procitao imao sam sta da vidim. Napisao mi je da svi kucici bogatasa, narocito alimentacionih spozorusa uvek gladuju a da su dzukci obicnih normalnih devojaka uvek siti i da jedu sta god pozele. Odmah sam mu dao kao nagradu svinjska crevca i to tanka da se dva puta oblize.

  • Zglobni Skoč

    Nijedan od mojih pasa me nikad nije molio da mu dam ove namirnice…