Balkanski romantik

Da li ste jedan od onih muškaraca koji, kada su sami sa svojom devojkom ili ženom, postaju najveće maze, izgovaraju najveće nežnosti i tepaju im najdivnije nadimke, a kada su u društvu kolega i prijatelja, menjaju ton u formalni i razgovaraju s istim tim svojim voljenim osobama kao da su poslovni partneri. Jeste? E, pa, niste jedini.
Mnogim muškarcima je neprijatno da cvrkuću preko telefona u prisustvu svojih drugara. Ne žele da osvoje „zlatnu papuču“, pa često unište ono što je daleko bitnije – dobar odnos sa svojom partnerkom. Ne kažemo da treba da budete onakvi kakvi ste kada ste nasamo sa svojom dragom, ali svakako treba da pronađete pravu meru i tako osvojite i nju i poštovanje svojih drugova. Muškarci koji su veoma romantični često žele da im njihova devojka uzvrati istom merom. Ponekad se uloge i zamene, pa nežnija polovina postane grublja. Doduše, to su retki slučajevi, o kojima neke nezadovoljne devojke mogu samo da maštaju.
Kao i mnoge druge predrasude koje potresaju društvo, činjenica da su devojke romantične, a muškarci mačo frajeri koji „odvajaju plen“ svakodnevno izaziva nezadovoljstvo pripadnika oba pola. Naime, muškarci su jednostavno u korenu sprečeni da pokažu svoju mekšu stranu, a devojke su osuđene na potragu za pažnjom kad god i koliko god mogu. Naravno, ukoliko su uloge zamenjene i vi jednostavno obožavate da joj kupujete cveće, govorite u deminutivu, držite je za ruku dok šetate i maštate kako će vam se zvati deca – slobodno se opustite i zaboravite na predrasude o „sindromu balkanskog muškarca“. Budite ono što jeste čak i ako se to ne uklapa u postojeću društvenu sliku.
Ipak, odbacite svako ekstremno ponašanje. Ženama se ne dopadaju ni previše romantični muškarci, jer im u najvećem broju slučajeva jednostavno ne veruju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

balkanacpredrasuderomantika
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Stefan Đorđević

    Slažem se sa prethodnim komentarom, jer kao muškarac potvrđujem da se na ovakav način ponašaju samo iskompleksirani, sujetni i nesigurni muškarci. Predstavljaju se okolini kao “mačo tipovi“, a u stvari su feminizirani tipovi u liku muškarca.

  • Lana Popović

    Devojke, bežite što dalje od muškaraca koji vam “cvrkuću“ dok ste sami i izigravaju frajere kada ste u društvu. I cvrkutanje nasamo i frajerisanje u društvu podjednako su katastrofalne osobine. Svako ko se na jedan način ponaša prema vama kada ste sami sa njim, da li je to kolega, prijatelj ili partner, a sasvim drugačije kada su prisutne i druge osobe – ima ozbiljnih problema sa mentalnim zdravljem.

  • Žarko Pajović

    Ja sam bio jedan od takvih muškaraca.Tako sam upropastio mnoge svoje veze koje su mogle da budu mnogo bolje.U početku nisam htjeo da priznam da je problem u meni. Prolazile su godine, a ja nisam imao ni jednu ozbiljniju vezu. Kada su se svi moji drugovi oženili ja sam shvatio da nešto moram da preduzmem po tom pitanju. Tražio sam od prijatelja savet koji su mi rado dali. Sada sam se oženio i imam dva sina. Moja žena me mnogo voli, a i ja nju. Trudim se da budem fer prema njoj. Ona zna za moj problem i pomaže mi, shvata da ni meni nije lako.