U trendu

Balkanski romantik

Da li ste jedan od onih muškaraca koji, kada su sami sa svojom devojkom ili ženom, postaju najveće maze, izgovaraju najveće nežnosti i tepaju im najdivnije nadimke, a kada su u društvu kolega i prijatelja, menjaju ton u formalni i razgovaraju s istim tim svojim voljenim osobama kao da su poslovni partneri. Jeste? E, pa, niste jedini.
Mnogim muškarcima je neprijatno da cvrkuću preko telefona u prisustvu svojih drugara. Ne žele da osvoje „zlatnu papuču“, pa često unište ono što je daleko bitnije – dobar odnos sa svojom partnerkom. Ne kažemo da treba da budete onakvi kakvi ste kada ste nasamo sa svojom dragom, ali svakako treba da pronađete pravu meru i tako osvojite i nju i poštovanje svojih drugova. Muškarci koji su veoma romantični često žele da im njihova devojka uzvrati istom merom. Ponekad se uloge i zamene, pa nežnija polovina postane grublja. Doduše, to su retki slučajevi, o kojima neke nezadovoljne devojke mogu samo da maštaju.
Kao i mnoge druge predrasude koje potresaju društvo, činjenica da su devojke romantične, a muškarci mačo frajeri koji „odvajaju plen“ svakodnevno izaziva nezadovoljstvo pripadnika oba pola. Naime, muškarci su jednostavno u korenu sprečeni da pokažu svoju mekšu stranu, a devojke su osuđene na potragu za pažnjom kad god i koliko god mogu. Naravno, ukoliko su uloge zamenjene i vi jednostavno obožavate da joj kupujete cveće, govorite u deminutivu, držite je za ruku dok šetate i maštate kako će vam se zvati deca – slobodno se opustite i zaboravite na predrasude o „sindromu balkanskog muškarca“. Budite ono što jeste čak i ako se to ne uklapa u postojeću društvenu sliku.
Ipak, odbacite svako ekstremno ponašanje. Ženama se ne dopadaju ni previše romantični muškarci, jer im u najvećem broju slučajeva jednostavno ne veruju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)