Da li je seks najvažniji?

U najvećem broju slučajeva muškarci s kojima razgovarate o važnosti seksa reći će vam da je seks možda i najvažniji deo svake veze. I sami znate da tu nema mnogo greške – seks je važan, pozitivan, ohrabrujući element svake veze. Ipak, imajte na umu da nije reč o nečemu što je presudno. Seks može da bude ujedinitelj, faktor koji vas spaja u ozbiljnoj vezi, ali isto tako može da bude i razgrađujući element, da vas odvuče u strast koja ubija emocije.

Kao i reči, gestovi pažnje, dela koja imaju veze s romantikom, i seks predstavlja jedan od vidova komunikacije između dvoje zaljubljenih. To je izražavanje najintimnijih osećanja i pokazivanje želje za bliskošću s partnerkom. Seks je ono što vas spaja ili ono što vas razdvaja; seks je ono što oboje s radošću iščekujete i čemu se oboje rado prepuštate. Vrlo često, seksualnost ume da bude jasna slika i prilika samog odnosa: ako se partneri u svemu dobro slažu, i njihov seksualni odnos će biti savršen, a veza uspešna i obrnuto. Međutim, dešava se i da u vezi postoje ozbiljni seksualni problemi, a da ona ipak opstaje. Takođe, ima slučajeva da se veza raspadne uprkos činjenici da se partneri savršeno slažu u krevetu. U tom slučaju, seksualna strast je radila protiv njih i njihove ljubavi.

Da bi jedna veza funkcionisala kako treba, potrebno je pre svega da u njenim okvirima vlada potpuna otvorenost između partnera. Nema razloga da svojoj partnerki ne kažete šta vam smeta, a nema ni razloga da ona to ne učini vama. Uz otvoren razgovor mnogi problemi mogu da se reše, a ne moraju da budu seksualne prirode. Sasvim je moguće da će baš ta priča učiniti da vaš seksualni život dobije jednu strastveniju notu, da vam otvori neka vrata koja su vam u partnerkinom životu dotad bila čvrsto zatvorena. Nema nijednog razloga da se ne pozabavite pričom o seksu ukoliko vam je do nje zaista stalo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Nataša Gajić

    Izgleda da nikom nije do samo priče o seksu, svi traže nešto više. Ukoliko ne ide, tek onda nije do priče o tom pa, recimo, tabuu. A ukoliko baš ide, onda niko ne stiže bilo šta drugo ili o bilo čemu drugom, uvijek izbija djelo na vidjelo „ono“. Baš čudno, i čudan čovjek, jednom bivši nikad više bivši, već jednom i to.Čitam vas, ali nije mi baš to najvažnije u životu nikad bilo, pa ni sad kad smo se otvorili do kraja svemu i svačemu uz pomoć tog „jadnog tabua“ po kojem svi lupaju, ili im je bar tako od boga dato da svugdje isto lupaju. Nikad više ne boli nego sve po tuđoj glavi sa svojom u zabranu. Prava stvar, taj seks. Isprazniš se i opet sve u krug, „sveudilj“, u priči, smijehu kroz suze i seks, kod „dobrovoljnih davalaca“.