Da li je seks najvažniji?

U najvećem broju slučajeva muškarci s kojima razgovarate o važnosti seksa reći će vam da je seks možda i najvažniji deo svake veze. I sami znate da tu nema mnogo greške – seks je važan, pozitivan, ohrabrujući element svake veze. Ipak, imajte na umu da nije reč o nečemu što je presudno. Seks može da bude ujedinitelj, faktor koji vas spaja u ozbiljnoj vezi, ali isto tako može da bude i razgrađujući element, da vas odvuče u strast koja ubija emocije.

Kao i reči, gestovi pažnje, dela koja imaju veze s romantikom, i seks predstavlja jedan od vidova komunikacije između dvoje zaljubljenih. To je izražavanje najintimnijih osećanja i pokazivanje želje za bliskošću s partnerkom. Seks je ono što vas spaja ili ono što vas razdvaja; seks je ono što oboje s radošću iščekujete i čemu se oboje rado prepuštate. Vrlo često, seksualnost ume da bude jasna slika i prilika samog odnosa: ako se partneri u svemu dobro slažu, i njihov seksualni odnos će biti savršen, a veza uspešna i obrnuto. Međutim, dešava se i da u vezi postoje ozbiljni seksualni problemi, a da ona ipak opstaje. Takođe, ima slučajeva da se veza raspadne uprkos činjenici da se partneri savršeno slažu u krevetu. U tom slučaju, seksualna strast je radila protiv njih i njihove ljubavi.

Da bi jedna veza funkcionisala kako treba, potrebno je pre svega da u njenim okvirima vlada potpuna otvorenost između partnera. Nema razloga da svojoj partnerki ne kažete šta vam smeta, a nema ni razloga da ona to ne učini vama. Uz otvoren razgovor mnogi problemi mogu da se reše, a ne moraju da budu seksualne prirode. Sasvim je moguće da će baš ta priča učiniti da vaš seksualni život dobije jednu strastveniju notu, da vam otvori neka vrata koja su vam u partnerkinom životu dotad bila čvrsto zatvorena. Nema nijednog razloga da se ne pozabavite pričom o seksu ukoliko vam je do nje zaista stalo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.