Drugačije putovanje

Svakome od nas povremeno je potreban predah. I ponekad nam je potrebno da taj predah napravimo potpuno sami, bez ikakvog društva, čak i onih koji su nam najdraži. Tada je najbolje da spakujete svoje stvari i otputujete nekud – sami. Možda zvuči neobično, ali takva putovanja imaju svoje prednosti. Čovek nekada jednostavno mora da odmori glavu i da napusti sve – posao, devojku, prijatelje, bukvalno sve. To čak i nije pitanje odlaska na odmor i korišćenja slobodnih dana koliko pitanje potrebe da čovek bude u dosluhu sa samim sobom. Kada putujete sami, ne morate da poštujete tuđe vreme.
Ako putujete sami, ne morate ni da se prilagođavate tuđim navikama, a što je najvažnije, konačno dobijate priliku da odvojite malo vremena samo za sebe – i to na najbolji mogući način. Istina, ovakva situacija nosi i izvesnu dozu straha i neizvesnosti (ipak putujete bez igde ikoga), ali nova i neistražena sredina svakome prija. To je idealan način da proverite svoju spremnost jer na ovakvim putovanjima treba da budete spremni bukvalno za sve. Sigurno će biti nesvakidašnjih situacija, možda i neprijatnih iznenađenja. Međutim, sve je to vredno onog osećaja slobode koji će vas preplaviti čim budete stigli u neko za vas potpuno nepoznato mesto.
Jedino što treba odabrati veoma pažljivo jeste destinacija na koju ćete se uputiti. Čuvene turističke destinacije koje su predviđene za odmaranje sasvim su u redu, ali je mnogo bolje napustiti svoj grad da bi se posetila neka druga evropska prestonica. Naviknuti na različitosti i druželjubivost, žitelji velikih evropskih prestonica dočekaće vas raširenih ruku i sigurno će vam pokazati najbolji provod u svom gradu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

avanturamuškaracputputovanjesamoća
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Kolinda Miss

    Dragi moji, ako imate porodicu, nisam sigurna da je pametno ovo što autor ovog teksta preporučuje, osim ako i sami želite iznenađenje. Kada je moj muž otputovao na jedno takvo putovanje, bio je strašno iznenađen kada se vratio. Dočekala sam ga sa indeksom i upisanim postdiplomskim studijama. Bio je šokiran, gotovo i više od mene kada mi je saopštio da želi da otputuje sam. Posle svega, on je shvatio da nema kajgane bez razbijenih jaja. Ja sam shvatila da nekada treba praviti šokantna iznenađenja. Trenutno mi je u najavi njegov odlazak na Svetosavski bal, naravno, bez mene, a ja ću već nešto smisliti… Možda odlazak u Afriku.