Koristan hobi (2)

Iako su zabušanti stalno "zatrpani" svojim poslom, reč je o osobama koje neće propustiti priliku da se upute u sve ono što rade ostali, pa i više od toga. U svako doba dana i noći moći će da vam odrecituju zaduženja gotovo svih koji su zaposleni u firmi, kao i da daju kratku ekspertizu o tome koliko uspešno i efikasno obavljaju svoje dužnosti. Ocene će, kao što i sami pretpostavljate, mahom biti negativne. Posebno loše će biti ocenjeni oni čiji se posao povezuje s onim koji zabušava. U njegovim redovnim izveštajima centralna tačka je upravo to – odrađivanje tuđeg posla pored sopstvenog. Nešto vam je tu nelogično?
U pravu ste. Osoba koja zaista toliko radi teško da će imati vremena i interesovanja da se bavi drugima. Naročito ne u toj meri i tako precizno, opširno i, naravno, "savesno". Iako često govore o tome kako su prethodne noći zaginuli radeći, zapamtite jednu stvar: oni samo govore o tome, ali se u praksi to nikada ne dešava. U vreme kada zaposleni polaze kući, proverite da li su u kancelariji. Nećete ih tu pronaći, jer su izašli mnogo ranije pre zvaničnog kraja radnog dana. Naravno, reći će vam da su baš tada izašli da kupe nešto za okrepljenje, a kada su se vratili, zamislite, svi su već otišli. Međutim, na svim događajima, posebno onim koji su organizovani u toku radnog vremena, uvek su prvi. Njihov umor tada nestaje, mada ne menjaju tekst kada je u pitanju lična prezentacija.
A sutra će se zadovoljno vratiti svom "poslu". Uzeće telefon u ruke, ali neće kontaktirati sa svojim poslovnim partnerima. Izbor će pasti na one koji će im najlakše pomoći da prekrate vreme. Ukoliko slučajno svratite u tom trenutku do njihove kancelarije, razgovor će automatski završiti. Naime, ne smete pomisliti da oni gube vreme. Zabušanti uvek misle na sve.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hobimuskarciposaozabušavanje
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Dušan Dunđerov

    Danas smo potisnuti ljudima koji su velike „radilice“ ili sveznalice. Smatraju se neprikosnovenim vladarima poslova drugih, dok svoje poslove polako, ali sigurno otaljavaju. Svi ti ljudi koriste mobing da bi svoje ciljeve ostvarili i prešli preko drugih, jer su izrazito rečiti i predstavljaju se kao slatki, ali im je namera slano-kisela. Veoma često koriste mogućnost da svoje kolege ili saradnike ocrne kako bi izvukli korist za sebe.