Sam sebi najbolji prijatelj

Stvar je vrlo jednostavna, a računica je više nego prosta: onoliko koliko vi vodite računa, odnosno onoliko koliko brinete, o svom fizičkom izgledu, toliko dugo ćete biti u mogućnosti da „ostanete u igri“. Koliko brinete o sebi? Koliko vremena provedete u kupatilu ujutru pre nego što pođete na posao? Da li se, i pored svih obaveza koje imate, redovno bavite sportom?
U redu, niko ne tvrdi da treba podržavati koncepciju po kojoj muškarci treba da provode sate i sate pred ogledalom u stilu „sliku svoju ljubim“, ali to koliko ćete vremena posvetiti svom izgledu pre izlaska „među svet“ dosta govori o vama, i tu se moramo svi složiti. Na kraju, muškarci odavno nisu stranci u kozmetičkim salonima, postoji gomila tretmana (pored masaže i solarijuma) koji će muškarcu koji drži do sebe pomoći da sačuva dobar izgled. Temeljno čišćenje lica, na primer, jeste nešto što bi svi muškarci rado izbegli, ali u vremenu popularnih metroseksualaca niko vam ne može prebaciti da je pogrešno to što činite. I briga o svom telu ne podrazumeva samo negu. I te kako je važno i ono što ste odlučili da kupite, a zatim i obučete. Naravno, šoping je bio i ostao ženska opsesija, hobi, seansa, nešto što je čak i više od seksa… Većina muškaraca se i dalje oslanja na ženske savete, ali ima i onih koji su postali svesni toga da nas garderoba otkriva, koji imaju izgrađen ukus i vešto razlikuju brendove.
Ukoliko niste od tih, onda bar obratite pažnju na usklađenost boja, posebno ukoliko se radi o elegantnijim, dakle, strožim kombinacijama. Košulja i kravata moraju govoriti sličnim jezikom, kao i sako i pantalone, čarape i cipele, i sve to zajedno na kraju krajeva! Nemojte misliti da vas ležerniji i opušteniji stil oslobađa nekih pravila.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

izgledmuškaraczdravljezivot
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Marina Lazić

    Što se tiče doterivanja, ipak mislim da treba da postoji neka razlika između muškaraca i žena. Ne kažem da muškarci ne treba da vode računa o sebi, nego jednostavno mislim da je suvišno da oni idu na pedikir, feniraju se, stavljaju puder i sl, a to je u današnje vreme vrlo česta pojava. Mene, recimo, nervira kad vidim da muškarac stavlja puder, koristi presu (pogotovu ako želi da ispravi svoje prirodne lokne), koriguje obrve (ok je da ih malo čupa ako su mu mnogo guste i čine ga ružnim, ali ružno je ako ima ženski oblik obrva). Mislim da je šoping ipak ženska strast, ali u poslednje vreme sve više su mladići počeli da se bave šopingom, brendovima i sl, preko granice normale. Poenta je u tome da ni muškarci ne treba da zapuštaju sebe i izgledaju kao primitivci, ali svakako, zna se za koga je izmišljena šminka i zna se gde je granica normale. Što se nege tiče, po mom mišljenju, normalno je da i oni koriste nešto za čišćenje lica i sl. (bolje to nego da idu u solarijum ili stavljaju puder, presuju kosu i sl), a što se šopinga tiče, mislim da treba da kupuju stvari u kojima se lepo osećaju i koje im se sviđaju, a ne one za koje misle da će se svideti devojkama!

  • Nataša Gajić

    U granicama normale, sve je dozvoljeno, i što manje padanja na prvi utisak, a fizički izgled je baš to, ali i neizbježan, svakako. Briga o sebi, samo bez pretjerivanja, molim, začas se pogubite u ogledalu nadanja i onog što druga stvarno vide u vama, ili na vama, naravno. Tako „brzo se živi“, a i kriterijumi na snazi brzo se mijenjaju, nestaju i prolaze i ustupaju mjesto drugima, čista konkurencija vrijedi jedino ako imate adute u sopstvenim rukama i vodite računa o sebi!