Sloboda je potreba

Svakom muškarcu je potreban određen stepen slobode koju će moći da ispolji čak i ako se nalazi u najozbiljnijoj mogućoj vezi. Da li će to biti sportsko vreme koje odvajamo samo za sebe, odlazak na pivo s prijateljima ili gledanje fudbalskih prenosa nije važno; sloboda je ono što nam je s vremena na vreme potrebno, i žene to znaju. Pitanje je samo koliko smo mi sami svesni slobode koju želimo i znamo li uopšte koliko nam slobode treba da bismo dobro funkcionisali.
Neko se najbolje opusti kada se zavali u omiljenu fotelju, neko spremajući večeru i slušajući muziku po svom izboru, neko izađe na večeru s prijateljima… Svako ima neki svoj način borbe za malo slobode. Univerzalni recept – ne postoji. Najbolje je ako u sebi imate dovoljno snage da se izborite za kompromis. Ako ste još kao dete naučili da sve delite s drugima, imate dobru osnovu. Tada verovatno posedujete i dovoljnu dozu tolerancije i ne smeta vam ono što vaša partnerka radi kod kuće. Možda to i nije previše prijatno, ali nije ni tragedija. Važno je da posedujete sposobnost da svaki problem rešite diplomatski. Ipak, postoje i oni muškarci kojima je zajednički život uvek na prvom mestu i koji su zbog mira u kući spremni da žrtvuju svoju slobodu. Ma koliko nam se njihova nežnost i umiljatost činila nesimpatičnom, oni su izabrali siguran način da im partnerka zbog takvog krotkog ponašanja ispunjava sve želje. Oko jedne stvari se ipak moramo složiti: kada situacija sa partnerkom postane zategnuta, bolje je popustiti.
Doduše, čak i u zajedničkom životu nije loše s vremena na vreme definisati granice svoje privatnosti koje ne treba prelaziti. Ako poštujete tuđe navike i slobodu, onda je sasvim logično da očekujete da i drugi poštuju vas i vaše male hirove.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

slobodastepen slobodezivotna potreba
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Robert Petrović

    Drage dame, moram reći da se slažem sa vama u potpunosti. Zaista ima jako puno muškaraca koji tu slobodu ne umeju da cene ili je, pre ili kasnije, zloupotrebe. Ovde ne želim dublje da ulazim u tu problematiku. Jelena, upravo čitaš poruku muškarca kakvog tražiš 🙂 Pozdrav!

  • Tijana Karić

    Treba tolerisati hirove? Ne znam baš koliko se slažem, neke da, neke ne… Smatram da bi muškarci trebalo da imaju granicu vršenja hirova, ali oni je obično nemaju.

  • Radovan Jelić

    Jelena, potpuno si u pravu, jer koliko god je dobili, ista ta sloboda podivlja i jednostavno se bukvalno ponaša. Mislim da je to slučaj i sa ženama. Ali sigurno je da u stvari sloboda biva „pitoma“ i poželjna ukoliko je obostrana i iskrena sa najljepšim željama. Pozdrav iz RS

  • Jelena Milanović

    Muškarci zaista treba da imaju neku svoju slobodu i ja sam je svom muškarcu dala, ali šta se dešava kada oni sebi daju malo više slobode, kada je zloupotrebe pa požele da se ponašaju kao slobodni ljudi, da ponovo flertuju, zavode, upoznaju nove (obično ženske) osobe?! Gde je granica slobode koju muškarci zahtevaju? Ja još uvek nisam upoznala muškarca koji će radije žrtvovati svoju slobodu zarad mira u vezi! Gde postoji takav, da sretnem i ja bar jednog?