Trening samopouzdanja

Koliko puta ste želeli da u životu uradite nešto za sebe, da zatražite povišicu, da priđete osobi koja vam se sviđa, a zbog nedostatka samopouzdanja niste to uradili? Samopouzdanje je od neprocenjive vrednosti za sreću i uspeh u životu. Kada ga imamo, zadovoljni smo samim sobom, osećamo smirenost, sigurnost i kontrolu, i tada su nam sve mogućnosti otvorene. A kada nam nedostaje, odmah gubimo poverenje u sebe i sve nam ide onako kako ne želimo. Kako povratiti i ojačati samopouzdanje? Pozitivno govorite o sebi, cenite svoj izgled, klonite se pesimizma, budite svoj najbolji prijatelj.
Nikada nemojte sebi govoriti: "Ja to ne mogu", "Ništa ne vredim", "Beskoristan sam" i slično. Promenite svoj stav u "daću sve od sebe" ili "postajem sve bolji". A kada se pogledate u ogledalo, nemojte o sebi misliti da izgledate grozno, umorno, staro, izborano. Umesto toga potražite nešto što vam se u vašem izgledu sviđa. Kada to naučite, počećete da cenite i druge stvari oko sebe. Nije uzalud izreka "Ako ne volite sebe, ne možete voleti ni druge". Nemojte osuđivati sebe zbog malih grešaka i propusta, nego se potrudite da vam se to ubuduće ne dešava. Ponašajte se prema sebi kao prema najboljem prijatelju. I uvek gledajte samo napred. Nemojte misliti na prošlost, jer je više ne možete promeniti – mislite samo na budućnost koja vas tek očekuje.
Oslobodite svoj um na svaki način i povremeno nađite vremena da se relaksirate. Nemojte neprestano razmišljati o poslu, problemima, stvarima koje jednostavno morate da obavite. Osećaćete se bolje, kao da imate veću kontrolu nad svojim životom. A ukoliko nečim niste zadovoljni, to obavezno i recite! Nikada nećete dobiti ono što želite, ono što mislite da će vas u potpunosti ispuniti i učiniti srećnim ako to i ne zatražite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

muškaracsamopouzdanjetreningvežba
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Femina Bianca

    Ovaj članak je zaista tačan. Ako vam ne ide, počnite prvo da lažete i ubeđujete sebe, pa ćete se mnogo lakše folirati i pred drugima. Nema vam druge, mozak je magnet koji privlači događaje,kažu stručnjaci za sreću. Ionako danas svi od vas zahtevaju da budete „pozitivni“, bez obzira kako vam je, inače smarate okolinu. Zahteva veliki napor, ali nema vam druge. Vežbati, vežbati i samo vežbati.

  • Nina N

    Ma, samo nađite nekog da vas voli, pa bio to i prijatelj i već sledećeg jutra ćete se osećati bolje 🙂

  • Petar Šapić

    Ne opterećujte se, ljudi! Nije život toga vredan. Imajte više seksa i ljubavi i samopouzdanje će doći samo od sebe. Samo treba naći pravu sredinu.

  • Nataša Gajić

    Samopouzdanje – to je suviše fino rečeno. Mislim da je čovjeku danas potrebno malo više bezobrazluka da dođe do nečeg što mu je potrebno, a traži, traži, pa ćeš naći!