Verovali ili ne OVO utiče na izdržljivost muškarca u seksu

Izgled tela muškarca ima veliku ulogu u seksu, već od samog odabira partnera do njegovih ljubavničkih veština.

I dok se kao ideal drži vitko telo muškarca s istaknutim trbušnim mišićima, u praksi je situacija znatno drugačija, tvrde naučnici s turskog Univerziteta Ersijes.

Prema njihovoj studiji, muškarci s nešto većim indeksom telesne težine i opsegom struka većim od 92 cm, u proseku duže ‘traju’ u seksu – oko 7,3 minute. S druge strane, muškarci ravnog stomaka imaju prosečno trajanje seksa oko 2,5 minuta pre orgazma.

Naime, pivski i razni drugi oblici trbuščića povezuju se i s većim nivoom hormona estradiola, ženskog hormona koji je odgovoran za veću izdržljivost u seksu.

Doprinos izdržljivosti
Osim stomaka, još neke stvari doprinose većoj izdržljivosti. Naime, istraživanja pokazuju da seks duže traje s muškarcima koji su obrezani. Takođe, seks s kondomima obično traje duže zbog smanjene osetljivosti živaca na vrhu penisa.

Koliko bi seks trebao trajati
Da se žene pitaju, u savršenom svetu seks bi u proseku trajao od 10 do 15 minuta, barem tako misli oko 77 posto pripadnica nežnijeg spola. To ne uključuje vreme predigre, koja bi po njima trebala trajati barem 10-ak minuta. U predigru se najčešće uključuje ljubljenje, maženje, masiranje pa i oralni seks – sve pre same penetracije.

U stvarnosti, studije pokazuju da prosečan seks traje svega od tri do sedam minuta, a oko 25 posto muškaraca pati od prevremene ejakulacije zbog koje sam seks traje manje od tri minute.

Takođe, od pet do deset posto njih muči odgođena ejakulacija – u kojoj problem nije trajanje seksa, već činjenica da ne mogu doživeti orgazam u seksu s partnericom ili im za to treba neuobičajeno dugo, preko 30 minuta.

Uzroci oba problema su najčešće psihološki, ali se mogu povezati i s ovisnošću o pornografiji i fizičkim uzrocima poput povišenog krvnog pritiska, šećerne bolesti, poremećaja štitnjače kao i urološkim tegobama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

seks.
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • IRINA

    Ja imam nesto preko dvadeset pet godina.Mene jako uzbudjuje poveci stomak,mog mladica.Narocito kada vodimo sex na misionarski nacin.Njegov vruc stomak,preko mog stomaka,kojim me trlja za vreme sexa,narocito mi ubrzava zelju da svrsim,dok njegov stomak,pulsira preko moga tela…….