Verovali ili ne OVO utiče na izdržljivost muškarca u seksu

Izgled tela muškarca ima veliku ulogu u seksu, već od samog odabira partnera do njegovih ljubavničkih veština.

I dok se kao ideal drži vitko telo muškarca s istaknutim trbušnim mišićima, u praksi je situacija znatno drugačija, tvrde naučnici s turskog Univerziteta Ersijes.

Prema njihovoj studiji, muškarci s nešto većim indeksom telesne težine i opsegom struka većim od 92 cm, u proseku duže ‘traju’ u seksu – oko 7,3 minute. S druge strane, muškarci ravnog stomaka imaju prosečno trajanje seksa oko 2,5 minuta pre orgazma.

Naime, pivski i razni drugi oblici trbuščića povezuju se i s većim nivoom hormona estradiola, ženskog hormona koji je odgovoran za veću izdržljivost u seksu.

Doprinos izdržljivosti
Osim stomaka, još neke stvari doprinose većoj izdržljivosti. Naime, istraživanja pokazuju da seks duže traje s muškarcima koji su obrezani. Takođe, seks s kondomima obično traje duže zbog smanjene osetljivosti živaca na vrhu penisa.

Koliko bi seks trebao trajati
Da se žene pitaju, u savršenom svetu seks bi u proseku trajao od 10 do 15 minuta, barem tako misli oko 77 posto pripadnica nežnijeg spola. To ne uključuje vreme predigre, koja bi po njima trebala trajati barem 10-ak minuta. U predigru se najčešće uključuje ljubljenje, maženje, masiranje pa i oralni seks – sve pre same penetracije.

U stvarnosti, studije pokazuju da prosečan seks traje svega od tri do sedam minuta, a oko 25 posto muškaraca pati od prevremene ejakulacije zbog koje sam seks traje manje od tri minute.

Takođe, od pet do deset posto njih muči odgođena ejakulacija – u kojoj problem nije trajanje seksa, već činjenica da ne mogu doživeti orgazam u seksu s partnericom ili im za to treba neuobičajeno dugo, preko 30 minuta.

Uzroci oba problema su najčešće psihološki, ali se mogu povezati i s ovisnošću o pornografiji i fizičkim uzrocima poput povišenog krvnog pritiska, šećerne bolesti, poremećaja štitnjače kao i urološkim tegobama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.