Žene „gube glavu“ za nižim muškarcima, a konačno znamo i zašto (foto)

Korisnici novog Tik Tok i Tviter trenda sa heštegom #ShortKingSpring obožavaju muškarce nižeg rasta. Klasični ideal visokog, tamnokosog i zgodnog muškarca odlazi u zaborav, dok se na društvenim mrežama pokazuje ljubav prema muškarcima koji su 172cm ili niži.

Iako se izraz ‘short king’ (niski kralj), koji je u upotrebi još od 2018, u nekim slučajevima smatrao uvredom, ove godine je postao popularan na TikToku, a hashtag #shortking dostigao je preko 340 miliona pregleda.

Mnogi influenseri proglasili su 2022. kao godinu „niskih „, a znamo i da mnogim slavnim parovima razlika u visini ne predstavlja problem. Zvezde kao što su Toma Holanda (173cm), Kit Urban (172cm) i Džo Džonas (170cm) se ponosno pojavljuju na crvenom tepihu sa svojim višim partnerkama.

Jedan od najpoznatijih niskih glumaca je Tom Kruz. Prema nekim izvorima on je visok između 165 i 170 cm, a bio je u braku sa Nikol Kidman (178cm) i Kejti Holms (175cm), tako da i njemu visina nije predstavljala problem.

Da li je visina važna ženama? Iako je ženama visina bitna, prema nekim istraživanjima, žene doživljavaju visoke muškarce više za zabavu, dok niže muškarce vide kao bolje bračne partnere, piše miss7zdrava. Iako visoki muškarci više zarađuju, imaju bolji društveni status i manji rizik od bolesti, psiholog Nik Niv smatra da „vođe čopora“ nisu baš prijatni.

„Za kratku vezu, želite nekog ko vas seksualno privlači. Ali za dugu vezu, želite nekog popustljivijeg, ljubaznog i brižnog, naročito ako planirate decu“, smatra psiholog Niv. On dodaje da „žene gledaju širu sliku – koliko je muškarac visok, kako se oblači, kako govori, koliko je obrazovan i čime se bavi“.

Istraživači su sproveli istraživanje na 110 žena, kojima su pokazali slike šest parova različite visine. Zamolili su ih da odaberu idealnu razliku za kratke i za duže veze. Ispostavilo se da su visoki muškarci dvostruko popularniji za kraće nego za duge veze, prema studijama objavljenim u časopisu „Biological Psychology“. Naučnici su istraživali i uticaj plodnih dana kod žena na njihov izbor partnera. Otkrili su da žene mnogo više privlače visoki muškarci za vreme plodnih dana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

muskarciniškivezazene
Komentari (13)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Glupost, kao muskarac od 173cm, u drzavi gde je prosecna visina muskaraca oko 180cm, a zena oko 168cm, mogu reci da ni jedna skoro devojka ne zeli da bude sa likom nizi od 170cm, takodje 99% niskih muskaraca kao ja su zesce iskompleksirani(I ja sam) kraj.

  • Saska

    Ja sam visoka i za mene je svaki muskarac nizak. Meni to ne smeta a imam vise uspeha po pitanju udvaraca od moji nizih drugarica. A u krevetu smo svi jednaki, zar ne?

    • Dejan

      Odličan komentar. Što bi se žargonski reklo: pupak na pupak ide 😁. Jedino mi iz ovog texta nije jasna povezanost visine, i konstatacije „visoki muškarci bolje zaradjuju“ 🤔🤔🤔. Od kada se plata ili zarada odredjuje visinom osobe 🤔. Ali dobro

  • Anonimni

    Da, vođe čopora mogu biti neprijatni, ali većina ih je dobroćudnih, a plašim se da niži muškarac mora da se celog života nosi sa kompleksom niskog rasta. Neki to prevazilaze duhovitošću i to u društvu odlično prolazi. Ipak, u intimnoj vezi nisam sigurna…

  • Anonimni

    Ako ovi komentari nisu šovinistički ja ne znam šta jeste, ne možete se sve udati za lijepe zgodne pametne i najbitnije bogate a vi rospije najgore hehehe.

    • Zoran

      Svaki muškarac koji je niži od 170 je vrlo iskompleksiran. To tvrdim kao muškarac. Neki to nadomeste pozitivnim vrlinama, ali većina to ne uspeva.

      • Anonimni

        Ovo je krajnje glupo da je svako ispod 170cm iskompleksiran

  • Anonimni

    Boze, Boze… kakve gluposti… nikad ne bih ni pogledala nekog niskog muskarca… sve same nebuloze… dolazim do zakljucka da je ovo sve napisao neki nozi iskompleksiran muskarac da bi mu bilo lakse u zivotu😅😅😅

    • Srbin

      I, šta sad? Imaš samo visinu i ništa drugo. Kljakav si, spor, pogrbljen, uglavnom ružan, ispušta gasove kao konj, i što je najvažnije nemaš ni dužinu ni čvrstinu!

      • Iva

        Pa svi ispustaju gasove to nema veze sa visinom hahaha.Ja bih da mi se ovo objasni uzrocno posledicna veza između gasova i visine. Ali i za to ima resenje uzmes espumisan bio visok ili mali,pre sastanka sa devojkom:) Mislim da je potencija kod visokih problem, ali i za to moze da pomogne nemacki kordiceps pa stoji pravo bravo bravo…

  • Tresnja

    Niski muskarci su veoma iskompleksirani. Izbegavati.

  • Anonimni

    Ništa ružnije od para, kada je muškarac niži od žene.

  • Ljiljana

    Totalna neboluza. Nista gore nego kad je muskarac nizak. A ne znam ni jednu zenu koja preferira niske muskarce.