U trendu

Žene „gube glavu“ za nižim muškarcima, a konačno znamo i zašto (foto)

Korisnici novog Tik Tok i Tviter trenda sa heštegom #ShortKingSpring obožavaju muškarce nižeg rasta. Klasični ideal visokog, tamnokosog i zgodnog muškarca odlazi u zaborav, dok se na društvenim mrežama pokazuje ljubav prema muškarcima koji su 172cm ili niži.

Iako se izraz ‘short king’ (niski kralj), koji je u upotrebi još od 2018, u nekim slučajevima smatrao uvredom, ove godine je postao popularan na TikToku, a hashtag #shortking dostigao je preko 340 miliona pregleda.

Mnogi influenseri proglasili su 2022. kao godinu „niskih „, a znamo i da mnogim slavnim parovima razlika u visini ne predstavlja problem. Zvezde kao što su Toma Holanda (173cm), Kit Urban (172cm) i Džo Džonas (170cm) se ponosno pojavljuju na crvenom tepihu sa svojim višim partnerkama.

Jedan od najpoznatijih niskih glumaca je Tom Kruz. Prema nekim izvorima on je visok između 165 i 170 cm, a bio je u braku sa Nikol Kidman (178cm) i Kejti Holms (175cm), tako da i njemu visina nije predstavljala problem.

Da li je visina važna ženama? Iako je ženama visina bitna, prema nekim istraživanjima, žene doživljavaju visoke muškarce više za zabavu, dok niže muškarce vide kao bolje bračne partnere, piše miss7zdrava. Iako visoki muškarci više zarađuju, imaju bolji društveni status i manji rizik od bolesti, psiholog Nik Niv smatra da „vođe čopora“ nisu baš prijatni.

„Za kratku vezu, želite nekog ko vas seksualno privlači. Ali za dugu vezu, želite nekog popustljivijeg, ljubaznog i brižnog, naročito ako planirate decu“, smatra psiholog Niv. On dodaje da „žene gledaju širu sliku – koliko je muškarac visok, kako se oblači, kako govori, koliko je obrazovan i čime se bavi“.

Istraživači su sproveli istraživanje na 110 žena, kojima su pokazali slike šest parova različite visine. Zamolili su ih da odaberu idealnu razliku za kratke i za duže veze. Ispostavilo se da su visoki muškarci dvostruko popularniji za kraće nego za duge veze, prema studijama objavljenim u časopisu „Biological Psychology“. Naučnici su istraživali i uticaj plodnih dana kod žena na njihov izbor partnera. Otkrili su da žene mnogo više privlače visoki muškarci za vreme plodnih dana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (13)