Vodič kroz Singapur

Singapur je grad na samo 137 kilometara od ekvatora, što garantuje prijatnu temperaturu vazduha – ona varira između 27 i 32 stepena Celzijusa. Relativna vlažnost vazduha je u proseku 84%, sa čestim skokovima do čak 90%. Prave tropske kiše padaju između novembra i januara. Izvan tog perioda, kiše su retki letnji pljuskovi. Tropska klima nalaže nošenje lagane pamučne odeće i naočara za sunce, ali i kišobran.

U Singapuru je potpuno bezbedno piti vodu sa česme, a za one koji više vole flaširanu vodu, postoji veliki izbor negaziranih mineralnih voda. Singapur je izuzetno bezbedna zemlja, ali razumna doza opreznosti nije na odmet. Kaže se da je Singapur grad kazni. Tako, na primer, konsumiranje hrane i pića u gradskom prevozu povlači kaznu od 1.000 singapurskih dolara. Pušenje je zabranjeno u gotovo svim zatvorenim prostorima i na 80% površine svih bašti restorana. Sve zabrane su vidno istaknute, kao i iznos kazne za njihovo nepridržavanje.

Ovde se radi po 24 časa dnevno. Radno vreme supermarketa je od 8 do 22 časa, s tim što veliki broj prodajnih objekata ove vrste radi non-stop, baš kao i značajan broj restorana brze hrane i tradicionalne kuhinje, naročito u centru grada.

Singapur je raj za gurmane, ali i ljubitelje zdravog načina ishrane. Gotovo sve poznate svetske kuhinje imaju specijalizovane restorane. Najčešći su ipak oni sa lokalnom kuhinjom u kojima se služe jela iz kineske, maležanske, indijske, vijetnamske i indonežanske kuhinje.

Singapur noću predstavlja izazov vredan pažnje i garantuje odličan provod. Ima poslastica za svačiji ukus.

Kada obilazite hramove i džamije, obucite odeću dugih rukava i nogavica. Od posetilaca se očekuje da izuju obuću pre nego što uđu u indijske hramove i džamije. Obuća se obično izuva i pre ulaska u lokalne kuće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Bosa

    Singapore je najlepsi grad na planet.Provela sam u njemu 18 Dana 2019godine,neverovatno je lep,cist I uredan..za najmanji bacen papric na ulici oticicete u zatvor..Klima je 35 stepeni uvek..zelenila puno,oblakoreri I do sto spratova. Na vrhu zgrade iz tri dela koja je simbol grada,pile sam votku I plivala u bazenu..a tek pogled na grad je fenomenalan.Vise od 50posto grad je na vodi..tu je nekada bila prasuma,pa stoga imaju za turiste vozic koji ide recicom kroz prasumu,nikada necu zaboraviti tu voznju,gde vidoh mnogo zivotinja u toj prasumi. Na glavnu plaza se ide zicarom ,iskljucivo..jer drugacije nemoze.Prevoz gradom je uglavnom metroom,u svakoj zgradi je stanica.A tek presumablyzatvorenom…u kojoj ima najvise biljaka raznovrsnih na celom Svetu..izgleda kao ogromno seno na nasoj livadi,a u krug okolo tog sena je ulica ,I tako idemo ukrug do vrha I razgledamo biljke. U blizini je najvise vrsta cveca na svetu isto u zatvorenom..ides okolo do vrha i tazgledas cvece..ulaz se placa 25 singapurskih dolara. Sve u svemu,treba videti i doziveti taj nestvarni Singapur..mislila sam da je sam,ni ocima svojim nisam mogla verovati da postoji tako nesto. Najlepsa destinacija na Svetu..ljudi su ljubazni i izgledaju jako mladoliko..hrane se zdravo i ne jedu sve i svasta kao kod nas…svakome bih preporucila da ode i uziva u svim carima prelepog i nestvarnog grada Singapura.Ako vi kazem da smo 300godina iza njih..razumecete koliko je lepo.

  • Anonimni

    „konSumiranje“????